Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Παραμένει στη φυλακή ο Ντεμιρτάς

Τουρκία: Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης του Ντεμιρτάς

pontos-news

Αρνητική ήταν η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου στο αίτημα που κατέθεσε το φιλοκουρδικό HDP για την αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού του κόμματος και υποψηφίου αυτού για την προεδρία της χώρας στις εκλογές της 24ης Ιουνίου Σελαχατίν Ντεμιρτάς.


Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών κατέθεσε το αίτημα αποφυλάκισης του υποψηφίου του την περασμένη εβδομάδα.

Ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν ότι η κράτησή του θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των ψηφοφόρων, ενόψει των πρόωρων εκλογών. Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού του HDP και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία από τη φυλακή.


«Καταδικάζουμε αυτή την παράνομη απόφαση, που αποτρέπει τη διεξαγωγή αξιοκρατικών και δίκαιων εκλογών. Κάθε μέρα που ο Ντεμιρτάς, ο υποψήφιος εκατομμυρίων, δεν βρίσκεται με τους ψηφοφόρους του θα επισκιάζει τις εκλογές της 24ης Ιουνίου και θα θέσει υπό αμφισβήτηση την νομιμότητά τους», ανέφερε το HDP στο Twitter.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016 και αντιμετωπίζει κατηγορίες για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που επισύρουν κάθειρξη έως και 142 ετών. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...