Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Κυριακή του Τυφλού

Αποτέλεσμα εικόνας για jesus and the blind man

"Εγώ είμαι το φως του κόσμου".Αυτή είναι η φράση που είπε ο Χριστός πριν να θεραπεύσει τον εκ γενετής τυφλό.

Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να διώξει κάθε είδους σκιά,κάθε είδους κακία,κάθε είδους αμαρτία.Ήρθε να μας ελευθερώσει από τη τύφλωση που μας προκαλεί το μίσος,ο φθόνος,ο εγωισμός.

Ήρθε να φωτίσει τις ψυχές μας,να δώσει νόημα στη ζωή μας.Στο Νόμο αντιπαραβάλει τη Χάρη,στους τύπους την ουσία,στο μίσος την αγάπη.

Κι όμως πολλοί άνθρωποι μπροστά σε αυτό το φως κρύβουν τα μάτια τους.Πάνε και κρύβονται στο σκοτάδι γιατί εκεί αισθάνονται δυνατοί.Άλλωστε αυτό ζητούν.Δύναμη,ισχύ,εξουσία.Σε οποιαδήποτε μορφή.Γι'αυτό και εναντιώνονται στο φως του Χριστού και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το σβήσουν.


Άλλοι πάλι ενώ βλέπουν πόσο ευεργετικό είναι το φως του Χριστού στη ζωή τους δεν το ομολογούν.Δεν μιλάνε όταν τους ρωτούν.Αλλάζουν κουβέντα γιατί υπολογίζουν τη γνώμη των ανθρώπων περισσότερο από την αγάπη του Θεού.

Και τέλος υπάρχουν και οι λίγοι που ένιωσαν την αναγέννησή τους μέσα στο φως του Χριστού.Είναι αυτοί που γίνονται νέοι άνθρωποι,ολοκληρωμένοι και το λένε ευθαρσώς.Δεν φοβούνται εξουσίες,δεν επηρεάζονται από τον κοινωνικό περίγυρο,δεν ακολουθούν τις μόδες.Ακολουθούν μόνο την καρδιά τους που είναι πια οίκος του Κυρίου.

Αυτές οι τρεις ομάδες ανθρώπων παρουσιάζονται σήμερα στην ευαγγελική περικοπή.Έχουμε πλαστεί ελεύθεροι από τον Θεό και ελεύθερα κάνουμε τις επιλογές μας.Εμείς αποφασίζουμε αν θα διώξουμε τον Χριστό,αν θα ντραπούμε να πούμε ότι Αυτός είναι ο Θεός ή αν θα Τον πιστέψουμε και θα τον προσκυνήσουμε με όλη μας την καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...