Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ιράν και Ισραήλ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Συρία

Σε μία κλωστή η Μέση Ανατολή: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραήλ-Ιράν

pontos-news

Το κουτί της Πανδώρας φαίνεται ότι άνοιξε ο Ντόναλντ Τραμπ από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. Οι ισραηλινοί κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξαν ιρανικούς στόχους που βρίσκονταν εντός του συριακού εδάφους ως απάντηση στην εκτόξευση δεκάδων ρουκετών με στόχο ισραηλινές βάσεις στα Υψίπεδα του Γκολάν. «Τα τελευταία ισραηλινά πλήγματα στο συριακό έδαφος συνιστούν μια νέα φάση στον πόλεμο στη Συρία», ανέφερε η Δαμασκός.



Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι έπληξαν όλους τους ιρανικούς στόχους στη Συρία.

«Η κλιμάκωση των τελευταίων ωρών στην περιοχή δείχνει ότι πρόκειται πραγματικά για πόλεμο και ειρήνη», ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ από το Άαχεν όπου απονεμήθηκε το βραβείο Καρλομάγνου στον Εμανουέλ Μακρόν. Από την άλλη, οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ιρανικές «προκλητικές επιθέσεις με ρουκέτες» και υποστήριξαν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται, ενώ η Μόσχα δήλωσε ανήσυχη για την αυξανόμενη ένταση και τόνισε ότι ελπίζει στη διπλωματική επίλυση της κατάστασης.

Η ένταση στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει την τιμή του πετρελαίου, το οποίο κάνει ράλι ανόδου. Την ίδια ώρα πολλοί Ιρανοί σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ οι αντικαθεστωτικοί θεωρούν ήρωα τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς πιστεύουν ότι με την απόφασή του μπορεί να ανατραπεί το ισλαμικό καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...