Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Το ρωσικό ΥΠΕΞ δώρισε στην Αρμενία επιστολή διάσημου Αρμένιου ζωγράφου


panorama.am

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δώρισε μια επιστολή που απευθύνεται στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Ιβάν Ματβιεέβιτς Τολστόι, που γράφτηκε από το διάσημο Ρωσό-Αρμένιο θαλασσογράφο  Hovhannes (Ivan) Aivazovsky πριν από 161 χρόνια.

Εκτός από την επιστολή, το υπουργείο δώρισε την Πέμπτη τα αντίγραφα πολλών άλλων αρχειακών εγγράφων που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης που οργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων που σημάδεψαν την 25η επέτειο από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως έμαθε το Panorama.am από τη σελίδα του  Matenadaran στο Facebook.


Το δωρηθέν υλικό περιλαμβάνει επιστολή του αδελφού του Hovhannes Aivazovsky,Gabriel Aivazovsky, Αρχιεπισκόπου, επιστήμονα και ιστορικού, που απευθύνεται στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών AM Gorchakov (που γράφτηκε το 1857), καθώς και διάταγμα του Καθολικού Γκουκάς Ι Καρνέτσι που απευθυνόταν στον Ρώσο Τσάρο (αυτοκράτορα)  Παύλο Ι το 1979, διάταγμα του Καθολικού Ιεσάι - προς τον Τσάρο Πέτρο τον Μεγάλου το 1716, κλπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...