Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Διαμαρτυρίες στη Τιφλίδα μετά από επιδρομές της αστυνομίας σε νυχτερινά κέντρα



panorama

Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Γεωργίας Τιφλίδα το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για τις ένοπλες αστυνομικές επιδρομές σε δύο νυχτερινά κέντρα και για να ζητήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών.

Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα την Παρασκευή το βράδυ σε δύο δημοφιλή κλαμπ, το Bassiani και το Cafe Gallery, με την υποψία της εμπορίας ναρκωτικών. Συνέλαβαν σύντομα δεκάδες θαμώνες σε μια όπως δήλωσαν οι διαδηλωτές πολύ βίαιη επιχείρηση, αναφέρει το Reuters.


"Πρέπει να δείξουμε ότι η εξουσία είναι στα χέρια μας, στα χέρια εκείνων που θέλουν την ελευθερία", δήλωσε ο Beka Tsikarishvili, ακτιβιστής της νεολαίας που απευθύνθηκε στο πλήθος έξω από το κοινοβούλιο.

Δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στις επιδρομές.

"Το υπουργείο Εσωτερικών διεξήγαγε εντατικές έρευνες τους τελευταίους τρεις μήνες για να διαπιστώσει αν γίνεται εμπόριο ναρκωτικών στα νυχτερινά κέντρα Bassiani και Gallery", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Mamuka Chelidze, επικεφαλής του  εγκληματολογικού τμήματος  της αστυνομίας.

Οι θαμώνες είπαν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία στις επιδρομές.

"Δεν ήταν μια επιχείρηση που αποσκοπούσε στην σύλληψη  εμπόρων ναρκωτικών. Ήταν απλώς επίδειξη δύναμης ", δήλωσε ο Nika Gagnidze, 21χρονος φοιτητής που ήταν στο κλαμπ Bassiani κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...