Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Η Ανάληψη του Κυρίου

Σχετική εικόνα

Ο Χριστός την ώρα που ανέβαινε στον ουρανό,την ώρα που χωριζόταν από τους μαθητές Του,σήκωσε τα χέρια Του και τους Ευλόγησε.

Η θλίψη των μαθητών από τον χωρισμό τους από τον Δάσκαλό τους ακολουθείται από τη χαρά της υποσχέσεως του Χριστού ότι αν και φεύγει θα είναι πάντα μαζί τους.Γιατί αυτό σήμαινε η κίνησή Του να τους ευλογήσει.


Αυτή η υπόσχεση δεν αφορά μόνο τους τότε μαθητές αλλά όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς.Αφορά όλους εμάς.Ο Χριστός μας δείχνει σήμερα το δρόμο,μας δείχνει τον πραγματικό μας προορισμό.Η πατρίδα μας βρίσκεται στους Ουρανούς.Ο δρόμος είναι δύσκολος,με πολλές πτώσεις,με πολλές ανηφοριές.

Όμως έχουμε την υπόσχεση του Χριστού,ότι θα είναι πάντα δίπλα μας.Θα μας βοηθά στις δύσκολες ανηφόρες και θα μας σηκώνει σε κάθε πτώση.Αρκεί να σηκώσουμε κι εμείς τα χέρια,όχι φυσικά για να ευλογήσουμε το Χριστό αλλά για να προσευχηθούμε θερμά για την Αγάπη Του και τη βοήθειά Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...