Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες στην Ινδονησία με πολλούς νεκρούς

Ινδονησία: Πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας σε τρεις εκκλησίες

pontos-news

Τον τρόμο σκόρπισαν βομβιστές αυτοκτονίας, που επιτέθηκαν σε τρεις εκκλησίες της πόλης Σουραμπάγια στην Ινδονησία. Ο μέχρι τώρα απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και περισσότερους από 35 τραυματίες. Η τελευταία ανακοίνωση των αρχών αναφέρει ότι η αστυνομία κατάφερε να αποτρέψει την έκρηξη σε εκκλησία, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για επίθεση σε μία από τις τρεις εκκλησίες ή σε μία τέταρτη.


Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία με διαφορά 10 λεπτών.

Τουλάχιστον ένας από τους δράστες που πυροδότησε εκρηκτικά στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία, σκοτώθηκε. «Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν στην εκκλησία Σάντα Μαρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι σκοτώθηκαν ακόμα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις διεξήχθησαν από βομβιστές αυτοκτονίας και προειδοποίησε ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ανατολικής Ιάβας Φρανς Μπάρουνγκ Μανγκέρα τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν εκρήξεις σε τρεις εκκλησίες και ότι 35 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. «Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ακόμα δεν μπορούμε να μπούμε», είπε στους δημοσιογράφους ο Μανγκέρα.

Σε εικόνες που μεταδίδουν τοπικά μέσα φαίνεται μία από τις εκκλησίες να είναι τυλιγμένη στις φλόγες.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, ωστόσο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ευθύνεται η ισλαμιστική οργάνωση Τζέμα Ανσαρούτ Νταουλάχ, η οποία αντλεί έμπνευση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ακόμα επισήμανε ότι πιθανότατα οι επιθέσεις συνδέονται με ένα περιστατικό ομηρείας σε φυλακή της Τζακάρτα κατά το οποίο ισλαμιστές κρατούμενοι σκότωσαν πέντε μέλη αντιτρομοκρατικής ομάδας.

Η αστυνομία έχει διατάξει το κλείσιμο όλων των εκκλησιών την Κυριακή στη Σουραμπάγια, ενώ ακυρώθηκε και ένα μεγάλο φεστιβάλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...