Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ασάντ:Τρομοκράτης ο Ερντογάν

Συνέντευξη Άσαντ στην Καθημερινή: Ερντογάν σημαίνει Αδελφοί Μουσουλμάνοι

pontos-news

Την ευθεία κατηγορία ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει τρομοκράτες εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Συρίας σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στην Καθημερινή και στον διευθυντή της Αλέξη Παπαχελά. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ τονίζει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα –«ίσως δεν είναι οργανωμένος, αλλά κλίνει προς αυτήν την ιδεολογία, μια σκοτεινή ιδεολογία», λέει χαρακτηριστικά–, και παράλληλα αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο τη χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό.




Άσαντ: Όταν τελειώσαμε τον πόλεμο, είπαν ότι χρησιμοποιήσαμε χημικά όπλα.

«Δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε και το παραδώσαμε», αναφέρει, και συμπληρώνει ότι «το δυτικό αφήγημα ξεκίνησε μετά τη νίκη του συριακού στρατού, όχι νωρίτερα». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα βίντεο από την υποτιθέμενη επίθεση στην Ντούμα είναι κατασκευασμένα. «Αν είχε γίνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε μια τέτοια περιοχή, θα έπρεπε να υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκροί», τονίζει.

Ο πρόεδρος της Συρίας χαρακτηρίζει τον τουρκικό στρατό «τρομοκράτες». Επιπλέον δηλώνει ότι από την αρχή του πολέμου ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριζε τρομοκράτες, αλλά εκείνη την εποχή κρυβόταν πίσω από την «προστασία του συριακού λαού» και την «υποστήριξη των προσφύγων». «Τώρα, όμως, έβγαλε τη μάσκα και αποκαλύπτεται ως επιτιθέμενος. Αυτό είναι θετικό. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Ερντογάν που στέλνει τα στρατεύματά του στη Συρία και σε εκείνον που υποστηρίζει τους τρομοκράτες: εκείνοι είναι απλώς οι αντιπρόσωποί του», σημειώνει.

Σχολιάζοντας τη φράση «κτήνος Άσαντ» που χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι «δεν ασχολείται, επειδή αντιμετωπίζει την κατάσταση από τη θέση του πολιτικού, του προέδρου», και προσθέτει ότι «η μόνη αποστολή που έφεραν σε πέρας οι ΗΠΑ στη Συρία είναι η υποστήριξη των τρομοκρατών».

Σε ερώτηση για το αν θα ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος απαντά κατηγορηματικά «όχι», και εξηγεί ότι αυτό οφείλεται «στη σοφή ηγεσία της Ρωσίας, η οποία γνωρίζει πως η ατζέντα του βαθέος κράτος των ΗΠΑ είναι η πρόκληση σύγκρουσης».

Εντούτοις, ο Μπασάρ αλ Άσαντ επισημαίνει ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ένας νέου τύπου παγκόσμιος πόλεμος. «Ίσως δεν είναι πυρηνικός, αλλά σίγουρα πρόκειται για κάτι παραπάνω από ψυχρό πόλεμο και κάτι λιγότερο από πλήρη πόλεμο. Ελπίζω πραγματικά να μη δούμε καμία άμεση σύγκρουση ανάμεσα στις υπερδυνάμεις, διότι σε αυτή την περίπτωση θα τεθούν τα πράγματα εκτός ελέγχου για τον υπόλοιπο κόσμο», εξηγεί.

Σχετικά με τη σταθερότητα στη Συρία, επανέλαβε ότι χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις χρειάζεται λιγότερο από ένας χρόνος για την αποκατάστασή της. Ο πρόεδρος της χώρας θεωρεί συμμάχους το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα που στήριξε τη Συρία πολιτικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική συνέντευξη, εξαιρετικός συνεντευξιαζόμενος, ο οποίος, αν και γνήσιος σύριος, είναι πιο "δυτικός" στην κουλτούρα, τη μόρφωση και τους τρόπους του απ' όλα τα διορισμένα τομάρια που διαφεντεύουν τον "πολιτισμένο" κόσμο εκτρέφοντας τρομοκράτες και σκυλιά του πολέμου.
    Όσο για τα περί "τυράννου", ας τα αφήσουν όσοι γλύφουν εδώ και δεκαετίες τις κατουρημένες ποδιές των Σαούντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θωρώ ως κοπλιμέντο τον χαρακτηρισμό "δυτικός".Εντάξει,ο Ασάντ δεν είναι και ο ορισμός της δημοκρατίας.Και να μην ξεχνάμε ότι πριν αρχίσει ο πόλεμος στη Συρία ήταν κολλητός του Ερντογάν και όχι ιδιαίτερα φιλικός προς εμάς.
      Τύραννος είναι αυτός που δεν πάει με τα νερά μα,για ΕΕ,ΗΠΑ.Απλά πράγματα.

      Διαγραφή

Η πορεία

  Είναι εύκολο να είσαι δούλος. Ο δούλος δεν κάνει επιλογές, δεν έχει ευθύνες και δε χρειάζεται να καταλάβει τι λέει ο αφέντης του. Το εκτελ...