Τρίτη 15 Μαΐου 2018

70χρονος Κινέζος,με ακρωτηριασμένα πόδια,κατακτά το Έβερεστ



pontos-news

Το όνομά του είναι Σια Μπογιού, είναι 70 ετών και κατάφερε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο: αν και έχει ακρωτηριασμένα και τα δύο του πόδια ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, την Τσομολάνγκμα του Έβερεστ, από την πλευρά του Νεπάλ. Έτσι έγινε το δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε κάτι ανάλογο, μετά τον Νεοζηλανδό Μαρκ Ίνγκλις που ανέβηκε το 2006 από την πλευρά του Θιβέτ.


Την είδηση επιβεβαίωσε αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού, Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Xinhua από την κατασκήνωση βάσης.


Αυτή ήταν η πέμπτη προσπάθεια του Κινέζου ορειβάτη να κατακτήσει τα 8.848 μέτρα. Η πρώτη του απόπειρα, το 1975, του «κόστισε» και τα δύο του πόδια καθώς οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό εξαιτίας των κρυοπαγημάτων. Το 2014 τον εμπόδισε μια χιονοστιβάδα, το 2015 δεν τα κατάφερε εξαιτίας ενός σεισμού, και το 2016 τον σταμάτησαν οι κακές καιρικές συνθήκες.



Ο Σια Μπογιού προτού επιχειρήσει την πέμπτη ανάβαση από την πλευρά του Νεπάλ έλαβε ειδική άδεια από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το οποίο μόλις τον Μάρτιο επέτρεψε σε ορειβάτες με ακρωτηριασμένα άκρα και με προβλήματα όρασης να ανεβαίνουν πάνω από τα 6.500 μέτρα. Σύμφωνα με την υπηρεσία που εκδίδει τις άδειες ανάβασης στην Τσομολάνγκμα, 346 ορειβάτες από 38 αποστολές θα προσπαθήσουν φέτος να κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...