Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

H ημέρα της Παγκοσμίου Ορθόδοξης νεολαίας στην Κένυα

kenya 3

Με τη συμμετοχή Ορθοδόξων νέων από τις τρεις επισκοπικές περιφέρειες, την Κυριακή, γιορτάστηκε με λαμπρότητα η ημέρα της Παγκοσμίου Ορθόδοξης νεολαίας, στον ιερό ναό των Αγίων Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάου, στο περίχωρο της Ναϊρόμπης Δογόττο.
Στην ευχαριστηριακή σύναξη προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπης κ. Μακάριος, βοηθούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κισούμου και Δυτικής Κένυας κ. Αθανάσιο, με τη συμμετοχή ιερέων από διάφορες ενορίες και περιοχές.
Έγιναν εκτενείς αναφορές στους πρωτεργάτες της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ένωσης Νεολαίας της Κένυας, ιδιαίτερα στον π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο που τον Αύγουστο του 1966 συνέλαβε την ιδέα του ίδρυσης της OCYAK.
Τιμήθηκαν με ειδικά διπλώματα οι ζώντες ιδρυτές, όπως και οι κεκοιμημένοι. Παρών επίσης και κύριος ομιλητής ήταν ο Μωυσής Μούγκο, για πολλά χρόνια πρόεδρος της νεολαίας της Κένυας - τώρα τυφλός αλλά δυναμικός και δραστήριος.
Επίσης, χαιρέτησαν τη σύναξη αυτή ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος και ο Θεοφιλέστατος κ. Αθανάσιος, με ενθαρρυντικούς λόγους και παραινέσεις προς τους νέους.
Στη διάρκεια της όλης τελετής εξετελέσθηκαν από διάφορες χορωδίες τραγούδια και χοροί.

Επίσης τελέστηκε μνημόσυνο επί του τάφου του αείμνηστου Επισκόπου Νιτρίας, Γεωργίου Γκαδούνα, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στην ιστορία της Ορθοδοξίας στην Κένυα.
Οι νέοι για μια ακόμη φορά έδωσαν το παρόν τους που υποσχέθηκαν με τον δυναμισμό και τα χαρίσματα που τους έδωσε ο Θεός να συνεχίσουν τον ευγενικό τους αγώνα και τις προσπάθειες τους για περισσότερη εσωτερική πνευματική περισυλλογή και να τηρούν ασάλευτη την Ορθόδοξή τους πίστη πάντα με την παρουσία και τις ενέργειες του Αγίου Πνεύματος.
Στη διάρκεια της ημερίδας αυτής επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη στενότερης συνεργασίας, ιδιαίτερα των νέων που δραστηριοποιούνται σ’ όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας της Κένυας.
Τόσο ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος όσο και ο Μ. Μούγκο έκαναν εκτενή αναφορά στα πρώτα βήματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ένωσης Νέων Κένυας και τη σχέση που είχε με την παγκόσμια οργάνωση Ορθοδόξων νέων «Σύνδεσμος».
Ο διευθυντής του γραφείου νεότητας π. Αθανάσιος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στο ιστορικό αυτό γεγονός της ιστορίας Ορθοδοξίας στην Κένυα.

kenya 1

kenya 1

kenya 1
kenya 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...