Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Το Κρακ ντε Σεβαλιέ αντέχει ακόμα στη Συρία



slpress 

Είναι ίσως από τα ελάχιστα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας (αλλά και του κόσμου) που διασώθηκε σαν από θαύμα από το πολεμικό μένος που κατέστρεψε την Συρία. Το τεράστιο Κρακ, όπως ονομάστηκε, αποτελεί σπάνιο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι ένα φρούριο χτισμένο από τους σταυροφόρους και είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία μεσαιωνικής στρατιωτικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο.

Υπήρξε έδρα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών. Επεκτάθηκε μεταξύ των ετών 1150 και 1250 και στέγαζε φρουρά 2.000 ανθρώπων. Ο Βασιλιάς Α’ Εδουάρδος της Αγγλίας, είδε το φρούριο κατά τη διάρκεια της ένατης σταυροφορίας το 1272 και το χρησιμοποίησε σαν πρότυπο για τα κάστρα του στην Αγγλία και την Ουαλία.

Το φρούριο,65χλμ δυτικά της πόλης Χομς της Συρίας, επάνω σε ένα λόφο ύψους 650 μέτρων, περιεγράφηκε σαν ‘το καλύτερα συντηρημένο και πληρέστερο αξιοθαύμαστο κάστρο στον κόσμο’ από τον Τόμας Έντουαρντ Λώρενς, γνωστότερο ως Λώρενς της Αραβίας, αφού αποτελούσε σημαντικό μέρος ενός ευρύτερου αμυντικού δικτύου κατά μήκος των συνόρων των σταυροφορικών κρατών.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...