Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ιστορίες της παραγκούπολης Κιμπέρα

Kenya: Kibera slum's hidden beauty through the lens
Ο Brian Otieno είναι 25χρονος φωτογράφος της Κένυας, ο οποίος προέρχεται από την Κίμπερα, τη μεγαλύτερη παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι και τη μεγαλύτερη αστική παραγκούπολη στην Αφρική.
Μέσω του φακού του, καταγράφει τις εικόνες της ζωής στη γειτονιά του για να δείξει στον κόσμο ότι στην παραγκούπολη υπάρχει περισσότερη ζωή από τη φτώχεια και τη βία.
Αυτό τον ώθησε να ξεκινήσει ένα online έργο με τίτλο "Kibera Stories" το 2013.
Να τι μας λέει: 

"Αυτό το έργο που κάνω - οι ιστορίες της Kibera έχουν εμπνεύσει μια άλλη γενιά αφηγητών, ανθρώπους που καταγράφουν τη Kibera, οπότε ίσως στο μέλλον μπορούμε όλοι να συναντηθούμε και να κάνουμε μια έκθεση ή ακόμα και να κάνουμε ένα είδος μουσείου όπου μπορούμε να παρουσιάσουμε αυτές τις φωτογραφίες για να δει ο κόσμος ότι αυτή είναι η Kibera το 2018, και αυτή ήταν η Kibera το 2013, για να δείξει την εξέλιξη, για να δείξει τη σταδιακή ανάπτυξη. "

Ο Otieno έχει ήδη πολλούς ακόλουθους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης με περίπου 6.800 οπαδούς στο  instagram. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιστορίες της Kibera αποτελούν πηγή ελπίδας σε όσους είναι εξοικειωμένοι με το έργο του.
"Εδώ στο Kibera βρίσκεις διαφορετικούς τύπους ανθρώπων ,διαφορετικούς τύπους φωτογράφων, ο καθένας κάνει τη δική του δουλειά αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ανθρώπους σαν τον Brian επειδή είναι ένας από τους πρεσβευτές της Kibera που προσπαθούν  να δείξουν το τι πραγματικά  συμβαίνει εδώ. Μόνο από το πάθος να κάνουμε τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να μάθουν την αλήθεια,όχι σαν τους ανθρώπους που έρχονται για επιχειρηματικά ζητήματα και φεύγουν μετά », δήλωσε ο David Avido, κάτοικος της Kibera.
Με αυτό το έργο, ο Otieno θέλει τους ανθρώπους να έρθουν στη Kibera, αλλά να μιλήσουν γι'αυτή για διαφορετικούς λόγους - μια υπόγεια ραπ σκηνή, αστική κουλτούρα, μόδα και δυνατές ιστορίες απλών ανθρώπων.
Η Kibera φιλοξενεί μερικούς από τους φτωχότερους ανθρώπους της χώρας, δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό και μόνο λίγες κοινόχρηστες τουαλέτες και μπάνια για οικογένειες που ζουν σε παράγκες ενός δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...