Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Πατριάρχης Αντιοχείας:"Δεν θα πάμε πουθενά"

antioxeias1

Του Αιμίλιου Πολυγένη

"Θα εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την χώρα μας, και να αποκαταστήσουμε τα καταστραμμένα χριστιανικά και μουσουλμανικά ιερά κειμήλια. Δεν θα πάμε πουθενά, θα παραμείνουμε εδώ" δήλωσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, μιλώντας σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας μιλώντας για τις καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, τόνισε ότι "οι τρομοκρατικές πράξεις δεν σχετίζοταν με κάποια θρησκεία η έθνος. Και οι Εκκλησίες και τα Τζαμιά έχουν καταστραφεί, αλλά και χριστιανοί και μουσουλμάνοι έχουν πεθάνει".
"Εργαζόμαστε συνεχώς για να αποκαταστήσουμε τις Εκκλησίες μας! Πριν από τρία χρόνια αποκαταστήσαμε τρεις Εκκλησίες, ενώ τώρα το αρχαίο Μοναστήρι στην Μααλούλα ανακαινίζεται" πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ιωάννης.


Σε ερώτηση εάν η Συρία επιστρέψει στην προηγούμενη της μορφή, ο Πατριάρχης Αντιοχείας ανέφερε: "Πιστεύουμε ότι η Συρία θα γίνει καλύτερη από ό,τι ήταν πριν τον πόλεμο".
"Βλέπουμε ότι οι Χριστιανοί επιστρέφουν στα σπίτια τους, στην Χομς και το Χαλέπι. Αποκαθιστούμε τα ερείπια και όλα όσα σχετίζονται με μια ειρηνική ζωή. Ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον" συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας.
Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Ιωάννης αναφέρθηκε και στην βοήθεια της Ρωσίας, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να βοηθά για την οικοδόμηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην χώρα.
"Λαμβάνουμε βοήθεια από διάφορες χώρες, αλλά η Ρωσία είναι ο κύριος βοηθός μας. Είμαστε ευγνώμονες στον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο και τον ρωσικό λαό για την βοήθειά του" πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...