Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Δύο δεξιοί Ιάπωνες ακτιβιστές πυροβόλησαν σε Βορειοκορεάτικη Ένωση της Ιαπωνίας

Police officers are seen in front of the headquarters of the General Association of Korean Residents in Japan (Chongryon), after police arrested two men suspected of shooting in to the building in Tokyo, Japan, February 23, 2018

sputniknews

Δυο δεξιοί ακτιβιστές οι Yoshinori Kawamura και Satoshi Katsurada έφτασαν με αυτοκίνητο την Παρασκευή στο κτίριο της Γενικής Ένωσης Κορεατών Κατοίκων στο Τόκιο και πυροβόλησαν στην πύλη, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Κανείς δεν τραυματίστηκε και οι ακτιβιστές συνελήφθησαν από την αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.


Η ένωση, γνωστή και ως Chongryon, λειτουργεί ως de facto πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Ιαπωνία, καθώς οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικούς δεσμούς.

Οι σχέσεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των  γειτονικών χωρών  Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας έχουν γίνει ιδιαίτερα τεταμένες κατά το τελευταίο έτος, καθώς η Πιονγιάνγκ συνέχισε τις πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές πυραύλων.



Η Βόρεια Κορέα, με τη σειρά της, έχει επικρίνει τους γείτονές της που διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Την Πέμπτη, η επιτροπή της Βόρειας Κορέας για την κορεατική συμφιλίωση καταδίκασε τις κοινές μεγάλης κλίμακας αμερικανο-ιαπωνικές ασκήσεις, που θα ξεκινήσουν αργότερα την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...