Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Σκουπιδόλοφος κατέρρευσε και πλάκωσε σπίτια στη Μοζαμβίκη

At least 17 killed in Mozambique capital as pile of garbage collapses
africanews.com

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στη πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης νωρίς τη Δευτέρα, όταν ένας σωρός σκουπιδιών 15 μέτρων κατέρρευσε λόγω έντονων βροχών και έθαψε επτά σπίτια, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η κατάρρευση συνέβη στις 3 π.μ. (01:00 GMT ) στη φτωχή συνοικία Hulene, η οποία απέχει περίπου 10χλμ. από το κέντρο του Μαπούτο. Τα σπίτια χτίστηκαν παράνομα και οι αρχές είχαν ζητήσει προηγουμένως από τους κατοίκους να φύγουν, δήλωσαν αξιωματούχοι.



"Μέχρι στιγμής ανασύρθηκαν 17 νεκροί. Φοβόμαστε ότι περισσότεροι μπορεί να μην είναι καταγεγραμμένοι. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για τα πτώματα που θάφτηκαν κάτω από το σωρό σκουπιδιών ", δήλωσε σε δημοσιογράφους η σύμβουλος της δημοτικής περιφέρειας Ka Mavota, Despedida Rita.


Η πίεση για γη σε πολλές αφρικανικές πόλεις οδηγεί μερικούς ανθρώπους να καταλήγουν σε οικόπεδα που δεν κατέχουν, καθώς αναζητούν υψηλότερους μισθούς στα αστικά κέντρα. Οι κατοικίες χτίζονται μερικές φορές σε γη που είναι περιθωριοποιημένη ή μη ασφαλής.

AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...