Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Οι Αιθίοπες γιορτάζουν τα Θεοφάνια (Timket)

Orthodox Ethiopians celebrate Baptism of Christ, Timket
africanews.com

Χιλιάδες Αιθίοπες ορθόδοξοι προσκυνητές συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή (19 Ιανουαρίου) σε όλη την Ανατολική Αφρική, για να γιορτάσουν τα Θεοφανία. Μια γιορτή που θυμίζει το βάπτισμα του Ιησού Χριστού σύμφωνα με το αρχαίο Ορθόδοξο ημερολόγιο.

Το πολύχρωμο φεστιβάλ, επίσης γνωστό ως Timket, είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά θρησκευτικά φεστιβάλ που υπάρχουν στην Αιθιοπία.

Εκκλησιαστικοί ηγέτες φέρουν αντίγραφα του κιβωτίου που έχτισε ο Μωυσής για να φιλοξενήσει τις 10 εντολές που είναι γνωστό ως Κιβωτός της Διαθήκης, καθώς οι προσκυνητές τραγουδούν και χορεύουν στους δρόμους.

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις ήταν πιο έντονες σε σύγκριση με αυτές του 2017, όταν η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε για την εξουδετέρωση των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.

Αποτέλεσμα εικόνας για timket 2018
Οι τοπικοί τουριστικοί πράκτορες πέρυσι εξέφρασαν φόβους ότι η πολιτική ταραχή θα φοβίσει τους επισκέπτες, οι οποίοι συνήθως έρχονται κατά μεγάλους αριθμούς κατά τη διάρκεια της γιορτής. Φέτος και οι τουρίστες επέστρεψαν για να έχουν μια αίσθηση των εορτασμών.

Η Αιθιοπία είναι ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά έθνη στον κόσμο. Παρά την αυξανόμενη επιρροή του Ισλάμ και των ευαγγελικών εκκλησιών στη χώρα, η παραδοσιακή Ορθόδοξη Εκκλησία παραμένει ισχυρή.

REUTERS

Αποτέλεσμα εικόνας για timket 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για timket 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...