Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Φωτογραφίες από τους εορτασμούς των Χριστουγέννων στη Lalibela της Αιθιοπίας

[Photos] Orthodox Ethiopians gather at Lalibela for Christmas amid peace calls
Οι Αιθίοπες γιορτάζουν τη γέννηση του Ιησού Χριστού σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το κέντρο της μεγαλύτερης εορταστικής εκδήλωσης βρίσκεται στη βόρεια πόλη της Αμχάρα ,Lalibela.
Οι Κόπτες Χριστιανοί γιορτάζουν τη γέννηση του Ιησού Χριστού στις 7 Ιανουαρίου σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο που είναι παλιότερο του συνηθισμένου Γρηγοριανού ημερολογίου.
Οι πιστοί συγκεντρώνονται γύρω από τις εκκλησίες της Lalibela, που είναι σκαλισμένες σε βράχους, μαζί με ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα αυτή την εποχή. Η Lalibela φημίζεται για τις μονολιθικές εκκλησίες της. Είναι μια από τις αγιότερες πόλεις της Αιθιοπίας, μετά μόνο από το Aksum και ένα κέντρο προσκυνήματος. 


Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους άπορους και τους εκτοπισμένους κατά τη διάρκεια της γιορτής. Πρέπει επίσης να διατηρήσουμε την ενότητά μας λύοντας τα προβλήματά μας μόνοι μας.
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την παραμονή της γιορτής στη Lalibela. Οι προσκυνητές βρίσκονται στο Bete Mariam(Οίκος της Μαρίας), στο Bete Amanuel, τον "Οίκο του Εμμανουήλ" και στην εκκλησία Bete Giyorgis (Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου) που θεωρείται μια από τις έντεκα σκαλισμένες στο βράχο εκκλησίες της Λαλιμπέλα.

Εκκλήσεις για ειρήνη από τους θρησκευτικούς ηγέτες

Το προσκείμενα στο κράτος FBC αναφέρει ότι οι περισσότεροι θρησκευτικοί ηγέτες στη χώρα ζήτησαν ειρήνη και ενότητα κατά τη διάρκεια του εορτασμού που αναφέρεται τοπικά ως "Γένα".
"Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους άπορους και τους εκτοπισμένους κατά τη διάρκεια της γιορτής. Πρέπει επίσης να διατηρήσουμε την ενότητά μας  επιλύοντας τα προβλήματά μας μόνοι μας », αναφέρει ο Abune Mathias, Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας Tewahdo της Αιθιοπίας.
Ο ηγέτης των Καθολικών Επισκόπων Καρδινάλιος Berhaneyesus Souraphie ζήτησε από την κυβέρνηση να διορθώσει την κατάσταση εσωτερικών εκτοπισμών ενώ ο Αιδ. Yonas Yigezu, Πρόεδρος της Αιθιοπικής Ευαγγελικής Εκκλησίας, Mekane Yesus, έκανε έκκληση για συγχώρεση.
"Ο πάστορας Tsadiku Abdo, Πρόεδρος της Κοινότητας της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Αιθιοπίας, κάλεσε τους ανθρώπους να δώσουν προτεραιότητα στην ειρήνη", πρόσθεσε το ρεπορτάζ του  FBC .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...