Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Η πάλη,μέσο συμφιλίωσης στο Ν.Σουδάν


africanews.com

Εκατοντάδες παθιασμένοι οπαδοί της  πάλης στο Νότιο Σουδάν συνέρρευσαν στην πρωτεύουσα Juba για να παρακολουθήσουν τους τελικούς του εθνικού αγώνα πάλης της χώρας μεταξύ των αθλητών από διάφορες εθνοτικές ομάδες.

Η πάλη είναι ένα πολύ δημοφιλές άθλημα μεταξύ των φυλών Dinka, Mundari και Lotuka της Ανατολικής Ισημερινής στο Νότιο Σουδάν.

Το άθλημα θεωρείται ως ένας τρόπος για να έρθουν κοντά τους ανθρώπους από τις διάφορες αντιμαχόμενες φυλές.


"Αυτή η ευκαιρία είναι σημαντική για εμάς ως χώρα και επίσης σημαντική για τη συνεχιζόμενη ειρηνευτική διαδικασία. 
Θέλουμε να ζητήσουμε από τον λαό μας να αγκαλιάσει την ειρήνη, πρέπει να αγκαλιάσουμε την ηρεμία και δεν πρέπει να μιλάμε για πόλεμο ". Deng Dau, ηγέτης της κοινότητας


Η πάλη εξασκείται από όλες τις εθνοτικές κοινότητες της χώρας έχει μια πολύ μεγάλη βάση οπαδών.

Το εθνικό πρωτάθλημα  πάλης είχε παλαιστές από τις Ανατολικές Λίμνες και τις Περιοχές Terekeka να θριαμβεύουν επί των αντιπάλων τους από τις πολιτείες Jonglei.

Μερικοί ενθουσιασμένοι οπαδοί κάλεσαν τους διοργανωτές να εξετάσουν την περίπτωση ενός μηνιαίου τουρνουά πάλης για να φέρουν τους ανθρώπους μαζί.

Ως η νεώτερη χώρα στην Αφρική, το Νότιο Σουδάν βρίσκεται στη μέση ενός εμφυλίου πολέμου ο οποίος κόστισε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ενώ παράλληλα δημιούργησε εκατομμύρια άστεγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...