Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Επτά βουδιστές νεκροί σε συγκρούσεις στη Μυανμάρ

Myanmar riot police keep watch during a student protest march in Letpadan town, some 130 kilometres (80 miles) north of Myanmar's main city

sputniknews.com

Επτά βουδιστές από το δυτικότερη πολιτεία Ραχίν της Μυανμάρ σκοτώθηκαν και 13 άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας συγκρούσεων με την αστυνομία, σύμφωνα με ΜΜΕ την Τετάρτη.

Το περιστατικό συνέβη νωρίς την Τετάρτη, όταν περισσότεροι από 5.000 Βουδιστές συγκεντρώθηκαν για να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση με εθνικιστικά συνθήματα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Channel News Asia.


Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ξέσπασαν συγκρούσεις με διαδηλωτές να ρίχνουν πέτρες στην αστυνομία, γεγονός που άφησε περισσότερους από 20 αξιωματικούς τραυματίες. Η αστυνομία απάντησε ανοίγοντας πυρ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα θανάτους.



Οι συγκρούσεις μεταξύ των βουδιστών εθνικιστών και της αστυνομίας έλαβαν χώρα μια μέρα μετά την υπογραφή συμφωνίας της κυβέρνησης της χώρας με το Μπαγκλαντές για τον επαναπατρισμό μουσουλμάνων προσφύγων Rohingya.


Οι Βουδιστές Arakanese, γνωστοί επίσης ως Rakhine, είναι μια εθνική πλειοψηφία στη πολιτεία Rakhine, η οποία είναι κοντά στη Βιρμανία. Από το 1948, ζητούν από καιρό σε καιρό ανεξαρτησία από τη Μιανμάρ και περιστασιακά συμμετέχουν σε συγκρούσεις με τους Rohingya, αναγκάζοντας τους τελευταίους να καταφύγουν στο Μπαγκλαντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...