Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Θεοφάνεια

Αποτέλεσμα εικόνας για baptism of jesus christ

Σήμερα,ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός προσέρχεται στον Ιωάννη για να τον βαπτίσει στα νερά του Ιορδάνη.Και κατά τη διάρκεια της Βάπτισης εμφανίζονται τόσο το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεριού όσο και ο Πατέρας που ακούστηκε να λέει ότι "Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός".Εμφανίστηκε δηλαδή η Αγία Τριάδα.

Ο Χριστός καταδέχτηκε να βαπτιστεί στον Ιορδάνη ποταμό.Στον ποταμό δηλαδή που ο Ιωάννης βάπτιζε τους Εβραίους ώστε να καθαριστούν από τις αμαρτίες τους.Ο μόνος αναμάρτητος λοιπόν,βαπτίστηκε σε ένα ποτάμι γεμάτο από τις αμαρτίες των ανθρώπων.



Ο Ιησούς δεν είχε ανάγκη να βαπτιστεί.Βαπτίστηκε για εμάς.Γιατί την ώρα που αναδύθηκε από τον Ιορδάνη πήρε επάνω Του,Αυτός που δεν είχε καμία αμαρτία,τις αμαρτίες όλου του κόσμου.Βαπτίστηκε για να πάρει όχι έτσι γενικά κι αόριστα τις αμαρτίες των Εβραίων της εποχής αλλά για να πάρει τις αμαρτίες του κάθε ανθρώπου,της κάθε εποχής.Πήρε τις αμαρτίες τις δικές μας,των φίλων μας,των γειτόνων μας,των συγγενών μας.Όλων αυτών των ανθρώπων που με ευκολία κακολογούμε,κουτσομπολεύουμε,στενοχωρούμε,πληγώνουμε.

Αναδυόμενος από τον Ιορδάνη ο Χριστός ανακαίνισε τη φύση την ίδια.Περιποιήθηκε την πληγή που της έκανε ο άνθρωπος όταν την παρέσυρε στην πτώση του με το προπατορικό αμάρτημα.Αυτή τη φύση που εμείς σήμερα με ευκολία και χωρίς πολύ σκέψη εξαντλούμε τους πόρους της,τη μολύνουμε και την καταστρέφουμε είτε από αδιαφορία είτε από πλεονεξία.

Ο Χριστός με το Βάπτισμά Του μας δίνει το παράδειγμα και την εντολή Του.Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε.Σηκώστε ο ένας τα βάρη του άλλου.Διευκολύνετε τις ζωές σας,μας λέει,και μην τις κάνετε ακόμα πιο δύσκολες.Μας καλεί να σεβαστούμε,να φροντίσουμε και να αγαπήσουμε τους συνανθρώπους μας και το περιβάλλον μας.Αυτό είναι το πρώτο μάθημα που μας έδωσε και μας δίνει ο Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...