Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Σύναξη Ιωάννη του Προδρόμου

Σχετική εικόνα

Τον σπουδαιότερο άνθρωπο που γεννήθηκε από γυναίκα,όπως είπε ο ίδιος ο Χριστός,τιμά σήμερα η αγία Εκκλησία μας.Τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής ήταν αυτός που συνέδεσε την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη.Αυτός που με το δι' ύδατος βάπτισμα μας προετοίμασε για το βάπτισμα εν Πνεύματι που έφερνε ο Χριστός.Ήταν αυτός που με το κήρυγμά του προετοίμασε τον κόσμο να ακούσει τη διδασκαλία του Χριστού.Αυτός που κάλεσε σε μετάνοια τους ανθρώπους ώστε να υποδεχθούν τη Βασιλεία των Ουρανών.



Η μορφή του Ιωάννη του Προδρόμου είναι ένα συνεχές κάλεσμα σε αλλαγή.Ένα κάλεσμα να δούμε τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή πίσω από τις φανταχτερές βιτρίνες σαν κι αυτές που μονοπώλησαν την προσοχή μας τις προηγούμενες,εορταστικές μέρες.Να δούμε πέρα από την καλοπέραση και την άνεση που φαινομενικά είναι αυτά που θα πρέπει να μας απασχολούν και να ζητήσουμε την άσκηση προς χάριν Θεού.Να αφήσουμε τον ατομισμό μας και το συμφέρον μας για χάρη του διπλανού μας.Μας καλεί να γίνουμε πολλές φωνές που βροντοφωνάζουν στην έρημο.

Αυτός είναι ο Ιωάννης ο Πρόδρομος,αυτό είναι το κάλεσμά του αυτό και το παράδειγμά του.Αυτός είναι ο οδοδείκτης που μας προσφέρει η Εκκλησία μας σήμερα,ώστε να μην χάσουμε τον πνευματικό μας δρόμο.Όλοι βλέπουμε αυτό το φωτεινό παράδειγμα και όλοι καταλαβαίνουμε την ομορφιά του τρόπου ζωής που μας δείχνει.Ας τολμήσουμε λοιπόν,όσο μπορούμε,να το ακολουθήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...