Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Πατριάρχης Γεωργίας:Ανάγκη για νέα πολιτική ενάντια στα ναρκωτικά

Drug policy should protect young people and create negative attitude towards this hardest disease - Patriarch

interpressnews.ge

Είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα είδος πολιτικής για τα ναρκωτικά που θα προστατεύει τους νέους και θα δημιουργεί αρνητική στάση απέναντι σε αυτή τη πολύ δύσκολη ασθένεια, λέει ο Καθολικός-Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας, η Αγιότητά του και η Μακαριότητα Ηλίας Β '. 

Ο Πατριάρχης εφιστά την προσοχή στο πρόβλημα του εθισμού στα ναρκωτικά και λέει ότι πρέπει να ανοίξουν κέντρα αποκατάστασης.

«Δεν θα πούμε κάτι καινούργιο αν σημειώσουμε ότι οι συνεχιζόμενες διαδικασίες στον κόσμο και η σημερινή κατάσταση της ανθρωπότητας είναι πολύ σοβαρές. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει μια άβυσσο και αφημένος χωρίς τη χάρη του Θεού δεν μπορεί πλέον να ξεφύγει από την κατάσταση · οι οικογένειες διαλύονται, τα παιδιά μένουν χωρίς φροντίδα · εγωισμός, ζήλια και εκδίκηση κυριαρχούν.Οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτή την πραγματικότητα, αλλά βρίσκουν τον δρόμο της σωτηρίας κυρίως στη χρήση ναρκωτικών, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.. 


Είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα είδος πολιτικής για τα ναρκωτικά που θα προστατεύσει τους νέους και θα δημιουργήσει αρνητική στάση απέναντι σε αυτή τη πολύ δύσκολη ασθένεια, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα αποκατάστασης, να αυξηθεί η συνειδητοποίηση των παιδιών και να ληφθούν άλλα μέτρα κατά τη διάρκεια της σχολικής ηλικίας ",λέει η επιστολή του Πατριάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...