Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Χριστούγεννα στην Αρμενία

panorama.am

Στις 6 Ιανουαρίου, η Αρμενική Εκκλησία γιορτάζει τη γιορτή της Αγίας Γέννησης και Θεοφανίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ο εορτασμός της Ιερής Γεννήσεως και της Θεοφανίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ξεκινά το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου, καθώς η ημέρα των εκκλησιών αλλάζει στις 17:00 μ.μ., ύστερα από τη βραδινή ακολουθία. Ο εορτασμός ξεκινάει το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου και συνεχίζεται στις 6 Ιανουαρίου.

Το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου οι άνθρωποι παίρνουν στα σπίτια τους κεριά που άναψαν στην εκκλησία συμβολίζοντας το θεϊκό φως και την ευλογία της Εκκλησίας. Τα αναμμένα κεριά συμβολίζουν επίσης το φως του αστέρα της Βηθλεέμ που οδηγεί τους μάγους από την ανατολή στο μωρό Ιησού.



panorama.am

Εορταστική εκδήλωση διοργανώθηκε στην αυλή της εκκλησίας της Αγίας Άννας στο Ερεβάν με την ευκαιρία της γιορτής της Αγίας Γέννησης και της Θεοφανίας του Ιησού Χριστού. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, οι πολίτες έδωσαν μουσικές παραστάσεις συνοδευόμενες από εθνικούς χορούς και τραγούδια.

Να σημειωθεί,ότι η Αρμενική Εκκλησία γιορτάζει την ιερή γέννηση (Sourp Dznount) του Ιησού Χριστού στις 6 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...