Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ηλίας Β σε Πούτιν:Οι αυτονομιστικές τάσεις είναι μεταδοτική ασθένεια

Georgian Patriarch : I Told Putin that Separatism is a Contagious Illness
interpressnews.ge

"Είχα μια συνάντηση με τον Πούτιν και του είπα ότι οι αυτονομιστικές τάσεις είναι μεταδοτική ασθένεια", δήλωσε ο Καθολικός - Πατριάρχης Πάσης  Γεωργίας Ηλίας Β' κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Σερβίας Μάγια Γκοϊκόβιτς. 
Σύμφωνα με την Αγιότητά του, το ζήτημα της εδαφικής ακεραιότητας είναι πρόβλημα και για τις δύο χώρες και από αυτήν την άποψη είναι σημαντική η αλληλοϋποστήριξη και η υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας. Ο Πατριάρχης της Γεωργίας ελπίζει ότι το πρόβλημα θα λυθεί ως αποτέλεσμα της εδραίωσης της διεθνούς κοινότητας.



"Πιστεύω ότι η επίσκεψή σας θα δυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Σερβίας. Είχα μια συνάντηση με τον Πούτιν και του είπα ότι ο οι αυτονομιστικές τάσεις είναι μεταδοτική ασθένεια. Η Αμπχαζία, η περιοχή Tskhinvali και άλλες περιοχές αποτελούν το 20% της γεωργιανής επικράτειας. Έτσι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Η βοήθεια και η υποστήριξη είναι απαραίτητες. Νομίζω ότι δεν θα είναι πάντα έτσι και θα πρέπει να διορθωθεί με τις διεθνείς προσπάθειες. Νομίζω ότι θα είναι δυνατό στο μέλλον », - είπε ο Πατριάρχης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...