Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Η Αιθιοπία απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από αλλοδαπούς

africanindy.com

Το κοινοβούλιο της Αιθιοπίας πέρασε νόμο  που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από αλλοδαπούς, ανέφερε το BBC την Τετάρτη.

Το πρώην ζευγάρι του Αμερικανικού Χόλιγουντ Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί είναι μερικές από τις πολλές διασημότητες που έχουν υιοθετήσει παιδιά από τη χώρα του Κέρατος της Αφρικής. Υιοθέτησαν την κόρη τους Zahara όταν ήταν έξι μηνών.




Το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από την Αιθιοπία ήταν αμφιλεγόμενο, ειδικά όταν ένα 13χρονο κορίτσι πέθανε μυστηριωδώς στις ΗΠΑ το 2013 και οι θετοί γονείς της καταδικάστηκαν στη συνέχεια.

Οι βουλευτές της Αιθιοπίας υποστηρίζουν ότι τα ορφανά και άλλα ευάλωτα παιδιά θα πρέπει να φροντίζονται εντός της χώρας από τοπικά διαθέσιμους μηχανισμούς υποστήριξης για να τα προστατεύσουν από την κακοποίησή τους στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για το γεγονός ότι δεν υπήρχαν επαρκείς υπηρεσίες για την κάλυψη τέτοιων παιδιών.

Πριν από δύο χρόνια, η Δανία διέκοψε μετά από εντάσεις την υιοθεσία παιδιών από την Αιθιοπία λόγω  ανησυχίας για πιθανές περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...