Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Η Βεντέτα στον Καύκασο μέρος 1ο:Kadyrov και Yamadaev

Isa Yamadaev, Ramzan Kadyrov, Badrudi Yamadaev, Igor Alborov (from left to right). Collage prepared by the 'Caucasian Knot'. Photo: Ruslan Krivobok http://www.infox.ru, press service of Chechen leadership http://www.chechnya.gov.ru/, http://pro-box.ru/federatsiya/fed.php?sphrase_id=266280, http://compromatwiki.org/, fragment of the painting by M.Zichi 'Blood fued'
kavkaz-uzel.eu

Η βεντέτα  είναι ένα έθιμο που είχε διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια του κοινωνικού συστήματος της φατρίας ως παγκόσμιο μέσο υπεράσπισης της τιμής, της αξιοπρέπειας και της ιδιοκτησίας της φυλής. Υπονοεί το καθήκον των συγγενών του θύματος να εκδικηθούν τον δολοφόνο ή τους συγγενείς του . Τους τελευταίους μήνες, φάνηκαν αρκετοί λόγοι για να βεβαιώσουν ότι - στον βόρειο Καύκασο, η βεντέτα  δεν είναι καθόλου παρελθόν. Συνεχίζει να ενεργεί ως πραγματικός κοινωνικός μηχανισμός.

Yamadaevs - οι εκδικητές του Kadyrov

Στις 30 Ιανουαρίου 2017, η «Novaya Gazeta» δημοσίευσε ένα άρθρο για  τους φορείς επιβολής του νόμου ότι η απόπειρα δολοφονίας του Τσετσένου  ηγέτη Ramzan Kadyrov, που σχεδιάστηκε την άνοιξη του 2016, αλλά παρεμποδίστηκε, θα μπορούσε να είχε σχεδιαστεί από τα αδέλφια Yamadaev αδέλφια  , που είχαν βεντέτα με το επικεφαλής  της Τσετσενίας.

Τον Μάρτιο του 2017, η Γενική Διέυθυνση Διερεύνησης της Τσετσενίας της Διερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ICRF) εξέδωσε ένταλμα για την αναζήτηση της Isa Yamadaev ως ύποπτη για την απόπειρα επί του Ramzan Kadyrov  . Το ένταλμα ανέφερε ότι "από τον Μάιο του 2016, ο Yamadaev, I.B., υποθέτοντας ότι ο επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας, Kadyrov, RA, ήταν ένοχος για τον θάνατο του αδελφού του - Yamadaev, Kh. Β., ενεργώντας από το αίσθημα της βεντέτας , αποφάσισε να σκοτώσει τον Kadyrov. " 

Αναφορές ότι η φατρία του Yamadaev είχε ξεκινήσει βεντέτα με τη φατρία του Kadyrov ελιχαν εμφανιστεί νωρίτερα. Έτσι, μετά τη δολοφονία του Ruslan Yamadaev τον Σεπτέμβριο του 2008 , το Reuters ανέφερε ότι ο αδελφός του, Sulim Yamadaev, φέρεται να ξεκίνησε βεντέτα με τον  Ραμζάν Κάντιροφ . Στη συνέχεια, ο ίδιος ο Sulim αντέκρουσε αυτές τις πληροφορίες  . Τον Μάρτιο του 2009, στο Ντουμπάι, έγινε απόπειρα εναντίον του ίδιου του Sulim Yamadaev, ο οποίος πέθανε ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης . Ο Isa Yamadaev, ο οποίος, μετά από τους θανάτους των αδελφών του Ruslan και Sulim, ήταν επικεφαλής της οικογένειας, ίσα που μπόρεσε να ξεφύγει από μια απόπειρα δολοφονίας τον καλοκαίρι του 2009.



Ruslan Yamadaev, http://www.islamnews.ru/in-russia/page/1630/
 Ruslan Yamadaev

Το 2010, στο μνημόσυνο του Sulim Yamadaev στο Gudermes, ήταν παρόντες ο Ramzan Kadyrov και ο εξάδελφός του Adam Delimkhanov , οι οποίοι έδωσαν στους αναλυτές τη δυνατότητα να μιλήσουν για μια φιλική συμφωνία μεταξύ  των δύο συγκρουόμενων φατριών.

Σύμφωνα με τη Σαρία, η συμφιλίωση των αντιμαχόμενων επιτρέπει την παύση της ποινικής δίωξης. Όταν ο Ισα Γιαμαντέφ έστειλε επιστολή στο δικαστήριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι είχε αρνηθεί όλα τα δικαιώματα εναντίον όσων κατηγορήθηκαν για την επίθεση στον αδερφό του, το Εφετείο του Ντουμπάι άλλαξε την απόφαση ισοβίων που επέβαλε νωρίτερα στον Ιρανό Makhdi Lorniya και στον Maksudjon Ismatov, έναν Τατζίκο πολίτη, οι ύποπτοι στην περίπτωση δολοφονίας του Sulim Yamadaev, σε 27 μήνες στη φυλακή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη "Novaya Gazeta", η παραπάνω συμφιλίωση ήταν τεχνητή και ουσιαστικά δεν αναγνωρίστηκε από κανένα από τα συμβαλλόμενα μέρη. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, ήταν απλώς απαραίτητο για να αρθούν οι κατηγορίες για την οργάνωση της δολοφονίας του  Sulim Yamadaev από τον Adam Delimkhanov.
Sulim Yamadaev in South Ossetia. Photo: Palestinec  http://www.warheroes.ru/content/images/photodocs/5980/original/3f9db0c227d9d10271b9571b621aa4a3.jpg
Sulim Yamadaev στη Νότια Οσετία.  Φωτογραφία: Palestinec

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο επιζόντες αδελφοί Yamadaev -οι Badrudi και Isa - εξακολουθούν να «θεωρούν τον Ramzan Kadyrov ένοχο για τις δολοφονίες του Ruslan Yamadaev, του βουλευτή της κρατικής δούμας από την Τσετσενία, και του Sulim Yamadaev, διοικητή του τάγματος" Vostok " , "και είναι με το όνομα Yamadaev που συνδέεται  η πρόσφατη απόπειρα εναντίον του  Ramzan Kadyrov από Τσετσένους   επιθεωρητές , οι οποίοι διεξάγουν την έρευνα.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2017, οι αστυνομικοί διεξήγαγαν μια επιχείρηση στο Gudermes με σκοπό να βρουν τον Isa Yamadaev και τον μικρότερο αδελφό του Badrudi. Περίπου εκατό ειδικοί πράκτορες έφτασαν στο χωριό για να αναζητήσουν τους αδελφούς . Η αστυνομία εξήγησε μια τέτοια επιχείρηση ασφάλειας από το γεγονός ότι ο Isa Yamadaev είχε τεθεί στην ομοσπονδιακή λίστα καταζητούμενων  με την υποψία της απόπειρας δολοφονίας του Ramzan Kadyrov. Παρόλο που, στο πλαίσιο των σχέσεων των σχέσεων των φατριών Kadyrov-Yamadaev , η κατάσταση μοιάζει με τη χρήση διοικητικών πόρων στη βεντέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...