Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Αποθέματα τροφίμων για 100 ακόμα ημέρες έχει η Υεμένη

People inspect the rubble of houses destroyed by Saudi-led airstrikes in Sanaa, Yemen, Friday, Aug. 25, 2017
sputniknews.com

Το απόθεμα ρυζιού και σιταριού της Υεμένης θα εξαντληθεί πλήρως σε περίπου 100 ημέρες αν ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας διατηρήσει τον αποκλεισμό  στις θάλασσες και τα αεροδρόμια της χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στέφαν Ντουτζαρίτς τη Δευτέρα.
- Σε απάντηση στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου που προορίζοταν για την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας από τους Χούτι,το Ριάντ ανακοίνωσε στις 6 Νοεμβρίου ότι θα κλείσει προσωρινά όλα τα λιμάνια της Υεμένης, από τις πύλες των οποίων λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας τα τρόφιμα, την ιατρική βοήθεια και άλλες προμήθειες.       

"Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων αναφέρει ότι μένουν 111 μέρες μέχρι να εξαντληθούν τα τρέχοντα αποθέματα ρυζιού και 97 ημέρες μέχρι να εξαντληθούν τα τρέχοντα αποθέματα σιταριού", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στεφάν Ντουτζαρίτς σε δήλωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. "Χωρίς την εισαγωγή κρίσιμων εμπορευμάτων μέσω της άρσης του αποκλεισμού σε όλα τα λιμάνια, συμπεριλαμβανομένων των Hudaydah και Saleef, η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω."



Μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στα Ηνωμένα Έθνη Abdallah Y. Al-Mouallimi επιβεβαίωσε ότι ο συνασπισμοός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την έναρξη της διαδικασίας ανοίγματος  των αεροδρομίων και των θαλάσσιων λιμένων της Υεμένης εντός των επόμενων 24 ωρών.
Επιβάλλοντας το μπλοκάρισμα, ο συνασπισμός σκόπευε να σταματήσει τις εικαζόμενες παραδόσεις όπλων στους Χούτι από το Ιράν, το οποίο ισχυρίζονται ότι προμήθευσε τον αναχαιτισμένο πύραυλο.

Την περασμένη Τετάρτη, ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Μάρκ Λότκοκ, δήλωσε ότι ο αποκλεισμός μπορεί να οδηγήσει στον μεγαλύτερο λιμό στον κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες, προκαλώντας εκατομμύρια θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...