Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Οι Κούρδοι της Συρίας παρέδωσαν "οικογένειες του ΙΚ" στη Ρωσία

Syrian Kurdish forces handover 52 ISIS women, children to Russia

rudaw.net

Οι κουρδικές στρατιωτικές και πολιτικές αρχές στη Rojava της Συρίας παρέδωσαν στη ρωσική κυβέρνηση 52 Ρώσους πολίτες γνωστούς ως οικογένειες του ISIS την Κυριακή. Σύμφωνα με τον Abdulkarim Omar, Επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Jazira, οι οικογένειες αριθμούσαν εννέα γυναίκες και 43 παιδιά. 

Ο Ομάρ ανέφερε ότι οι Κούρδοι της Συρίας εκτίμησαν την υποστήριξη της Ρωσίας για τις προσπάθειές τους για αυτονομία και την κουρδική συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία της Συρίας, προσθέτοντας ότι η παράδοση των οικογενειών του ISIS ήταν μια χειρονομία αμοιβαιότητας μεταξύ Κούρδων και Ρωσίας. 



«Από τη δέσμευσή μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες, σήμερα πολλοί Ρώσοι πολίτες θα παραδοθούν με δική τους συναίνεση και χωρίς καμία βία , εφόσον δεν έχουν συμμετάσχει σε μάχες και δεν έχουν αίμα Συρίων στα χέρια τους , θα παραδοθούν στη ρωσική κυβέρνηση », δήλωσε ο Ομάρ. 

Σε μια τελετή στην οποία παρέστησαν ο Κούρδος και ο Ρώσος  στρατιωτικός και πολιτικός απεσταλμένος, οι οικογένειες επιβιβάστηκαν  σε λεωφορεία και τέθηκαν  υπό την ευθύνη της ρωσικής κυβέρνησης.
"Παραδίδουμε τις οικογένειες ISIS στο ρωσικό κράτος. Θα ήθελα να πω ότι στο YPG, το YPJ και το SDF αντιμετωπίσαμε αυτές τις γυναίκες με ανθρώπινο τρόπο », δήλωσε ο Nuri Mahmoud, εκπρόσωπος του επίσημου YPG, στους δημοσιογράφους. 

Ο δρ Ziad al-Sabsabi, αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων στη Ρωσική Δούμα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η Ρωσία επιμένει πάντοτε στη συμμετοχή των Κούρδων στις συνομιλίες της Γενεύης, στις συνομιλίες της Αστάνα και στα μελλοντικά συνέδρια». 

Μιλώντας στα αραβικά, ο Αλ Σαμπσάμπι είπε: "Αλλά πρέπει επίσης να είμαστε ρεαλιστές. Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει εντελώς τις συνομιλίες της Γενεύης μόνο για να επιβάλει μια κουρδική συμμετοχή. Δεν είναι μυστικό ότι η Ρωσία αντιπροσωπεύει πάντα τα κουρδικά συμφέροντα και λαμβάνει υπόψη την πλευρά τους σε όλες τις διαπραγματεύσεις ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...