Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Όταν ο Δίας χόρεψε με την Αφροδίτη

Solar system
sputniknews.com
Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να δουν ένα θεαματικό φαινόμενο,βλέποντας  δύο πλανήτες με γυμνό μάτι.
Οι δύο πιο φωτεινοί πλανήτες στο ηλιακό σύστημα έδωσαν μια εκπληκτική παράσταση τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, για τους πολύ πρωινούς αστροσκόπους, παγκοσμίως.

Ο Δίας και η Αφροδίτη ήταν ορατοί λίγο πριν την ανατολή σε ένα σπάνιο θέαμα που ενθουσίασε χιλιάδες που μοιράζονταν εικόνες από το ζευγάρι στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ειδοποιώντας πολλούς άλλους γι' αυτό το θαυμάσιο θέαμα.



Οι δύο πλανήτες ήταν μόλις 16 arc minutes μακριά - δηλαδή το ήμισυ του πλάτους μιας πανσέληνου - και ήταν ορατοί για περίπου 90 λεπτά πριν την ανατολή.

Σύμφωνα με το  Αστρονομία Τώρα , η καλύτερη στιγμή για να δούμε τους δύο πλανήτες ήταν το "πολιτικό λυκόφως", που είναι όταν ο ήλιος είναι έξι μοίρες κάτω από τον ορίζοντα, το οποίο συνέβη λίγο πριν από τις 7:00 GMT.

Με τη  πρόβλεψη για καθαρό ουρανό  σε μεγάλο μέρος της Βρετανίας στην αρχή της ημέρας, η τέλεια ορατότητα επέτρεψε σε μεγάλους αριθμούς να παρακολουθήσουν αυτό το εντυπωσιακό θέαμα χωρίς την ανάγκη ειδικού εξοπλισμού.

Παρόλο που όσοι το είδαν με τηλεσκόπια κατάφεραν να δουν από κοντά τα τέσσερα Γαλιλαία φεγγάρια του Δία .


Οι εμπειρογνώμονες της NASA πρόβλεψαν ότι οι δύο πλανήτες ήταν τόσο κοντά , που ήταν σχεδόν σαν να εμφανίζονταν ουσιαστικά στην κορυφή του άλλου.
Το ασυνήθιστο θέαμα χάθηκε πολύ γρήγορα, ωστόσο,αφού εξαφανίστηκε λίγο μετά τις 7.30 πμ καθώς ο ήλιος ανέτειλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...