Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Εκοιμήθη ο Πενταπόλεως Ιγνάτιος

ignatios pentapolews2
romfea.gr

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Εκοιμήθη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr τις πρώτες πρωινές ώρες, ο σπουδαίος Ιεραπόστολος Μητροπολίτης Πενταπόλεως κυρός Ιγνάτιος.

Να αναφερθεί ότι μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος, εκοιμήθη ενώ βρισκόταν στην Αθήνα.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 11.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, ενώ από τις 10π.μ. η σορός του Μητροπολίτου θα εκτεθεί σε προσκύνηση.

Αμέσως μετά η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτη Ιγνατίου θα γίνει στο Κοιμητήριου του Ζωγράφου, σε τάφο που αναπαύονται όλοι οι κληρικοί του "Σωτήρα".

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος (κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης) γεννήθηκε το 1930 στην Έδεσσα από γονείς Μικρασιάτες.

Το 1952 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.



Το 1968 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1969 αρχιμανδρίτης.

Για 37 χρόνια διακόνησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης (ως λαϊκός και έπειτα κληρικός της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ»).

Τη δεκαετία του ’60 δημιούργησε στη Σκοτίνα Πιερίας την χριστιανική παιδική κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λαρίσης.

Από το 1981 βοηθούσε στην ιεραποστολή (3-4 μήνες κάθε χρόνο) πλησίον του μακαριστού ιεραποστόλου Αρχιμανδρίτου Χαρίτωνος Πνευματικάκη στο Κονγκό. Το 1994 ορίσθηκε υπεύθυνος του Κλιμακίου της ιεραποστολής στη Κανάγκα.

Το 2003 εξελέγη Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Ρουάντα, Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό Μπράζα.

Το 2010 παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής και εξελέγη Μητροπολίτης Πενταπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κοιμήθηκε ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου, του οποίου τον τίτλο έφερε τα τελευταία 7 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...