Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Το τέλος ενός ονείρου-Προδόθηκαν οι Κούρδοι από τους συμμάχους τους

 
militaire.gr

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η περιφερειακή διοίκηση της κουρδικής περιοχής του Ιράκ ανακοίνωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία θεωρεί ανυπόστατο το Δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο , μετά την προσφυγή του πρωθυπουργού του Ιράκ, Χαϊντάρ Αμπαντί, έκρινε ότι ¨κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποσπαστεί από ό,τι ενώθηκε¨.


Το επίμαχο Δημοψήφισμα  τερμάτισε την πολιτική σταδιοδρομία του Μεσούτ Μπαρζανί, ο οποίος αγωνίστηκε όλη του τη ζωή για την ανεξαρτησία των Κούρδων.  Ήδη μεταβίβασε όλες τις αρμοδιότητες του στην Κυβέρνηση , στη Βουλή και δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου.

Ο μακρόχρονος αγώνας του έληξε με πλήρη αποτυχία.  Ο κουρδικός λαός προδόθηκε για μια ακόμη φορά από τους φίλους και συμμάχους του, για χάρη των οποίων πολέμησε νικηφόρα  τους τζιχαντιστές.

2 σχόλια:

  1. η φωτογραφια στο αρθρο αυτο ειναι απο της Κουρδισες της Συριας YPJ που συνεχιζουν τον αγωνα τους και που τουλαχιστον προς το παρον δεν εχουν προδοθει και δεν φαινεται να προδοθουν καθως ο Αμερικανος υπουργος αμυνας δηλωσε οτι τα Αμερικανικα στρατευματα δεν προκειτε να φυγουν απο την Συρια πριν εγκαταλειψη την μαχη κι ο τελεταιος τρομοκρατης και πριν διευθετηθει η πολιτικη κατασταση στην Συρια, και φυσικα τα δικαιωματα των Κουρδων της Συριας.
    Οσον αφορα τους Κουρδους του Ιρακ αυτοι ειχαν προδοθει απο τους ηγετες τους, τις οικογενιες Βαρζανι και Ταλαβανι που ενεργουσαν σε μεγαλο βαθμο σαν οργανα της Τουρκιας (Μπαρζανι) και του Ιραν (Ταλαμπανι) Οι Κουρδοι του Ιρακ δεν εχασαν την μαχη με τους Ιρακινους και Ιρανους αλλα προδοθηκαν απο μια μεριδα της οικογενιας Ταλαμπανι που συμφωνησαν την υποχωρηση των Δυναμεων τους απο το Κιρκουκ. Οπως ειναι γνωστο οι Κουρδικες δυναμες δεν ειναι ενωμενες αλλα ειναι διασπασμενες και ελεγχονται απο τις οικογενιες Βαρζανι Ταλαμπανι που χρησημοποιουν τις ενοπλες δυναμεις για τα στενα, μικροκοματικα παιχνιδια τους οπως γινονταν και στην Ελλαδα στην διαρκια του αγωνα για ανεξαρτησια.
    Ενω οι Κουρδοι του Ιρακ ειναι διασπασμενοι και η ηγεσια τους παιζει ξενα παιχνιδια και γι αυτο οι διτικοι δεν τους εμπιστευονται οι Κουρδοι της Συριας ειναι ενωμενοι και με την μαχητικοτητα τους εχουν αποσπασει την εκτημιση και υποστηριξει των Αμερικανων και της διεθνους κοινοτητας. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΟΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη φωτογραφία την είχε το militaire.gr(όχι ότι το πήρα είδηση ότι είναι από τη Συρία).Οι Κούρδοι έχουν μακρά παράδοση εσωτερικών προδοσιών και συγκρούσεων και όπως φαίνεται δεν είναι έτοιμοι να κάνουν το παραπάνω βήμα.Στη Συρία φαίνονται καλύτερα τα πράγματα για την ώρα.Κι εγώ ελπίζω να μην προδοθούν στη Συρία.Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και την περιοχή ολόκληρη να δημιουργηθεί κράτος των Κούρδων στη Μ.Ανατολή

      Διαγραφή

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν αν είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...