Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Εξηγήσεις από τη Σ.Αραβία ζητά ο Λίβανος

Σχετική εικόνα
slpress.gr

Να διευκρινίσει τους λόγους που εμποδίζουν τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ αλ-Χαρίρι να επιστρέψει στη Βηρυτό ζήτησε το Σάββατο από την Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος του Λιβάνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου ο πρόεδρος Μισέλ Αούν δήλωσε πως «ο Λίβανος δεν δέχεται ο πρωθυπουργός του να βρίσκεται σε μια κατάσταση που αντιβαίνει στις διεθνείς συνθήκες και στους καθιερωμένους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ κρατών».



Ήδη δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της λιβανικής κυβέρνησης, ένας ανώτερος πολιτικός που πρόσκειται στον Χαρίρι και μια τέταρτη πηγή έχουν δηλώσει ότι οι λιβανικές αρχές πιστεύουν πως ο Χαρίρι κρατείται στη Σαουδική Αραβία.

Το γραφείο του προέδρου Αούν γνωστοποίησε επίσης ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε το Σάββατο στον πρόεδρο του Λιβάνου για να συζητήσει μαζί του τις εξελίξεις μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Χαρίρι από  την Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου του Λιβάνου ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την υποστήριξή του υπέρ της ενότητας και της κυριαρχίας του Λιβάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...