Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Πάνω από 15000 επιστήμονες προειδοποιούν

Climate change
sputniknews.com

Περισσότεροι από 15.000 επιστήμονες από 184 χώρες έχουν υπογράψει μια "Προειδοποίηση στην Ανθρωπότητα" για τους κινδύνους περιβαλλοντικής ζημίας που προκαλείται στον πλανήτη.
Η επιστολή θεωρείται ότι έχει την μεγαλύτερη υποστήριξη ποτέ για ένα επιστημονικό άρθρο, με συνολικά 15.372 υπογραφές από ερευνητές σε διάφορους επιστημονικούς τομείς. 

Η επιστολή υπενθυμίζει μια προηγούμενη προειδοποίηση που έκαναν οι παγκόσμιοι επιστήμονες το 1992 ότι οι άνθρωποι "ήταν σε μια πορεία σύγκρουσης με τον φυσικό κόσμο".


Αναφέρθηκαν ανησυχίες σχετικά με τον ταχύτατα αυξανόμενο πληθυσμό και ζήτησαν τη σταθεροποίηση του ανθρώπινου πληθυσμού, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου , τη μείωση της αποψίλωσης και την αναστροφή της τάσης κατάρρευσης της βιοποικιλότητας.


Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν τώρα εκδώσει μια δεύτερη προειδοποίηση, δεδομένου ότι η τελευταία δεν ελήφθη υπόψη. Ο ανθρώπινος πληθυσμός της Γης έχει διογκωθεί από άλλα 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους από το 1992, σημειώνοντας αύξηση κατά 35%.

Η «τρέχουσα τροχιά δυνητικά καταστροφικών κλιματικών αλλαγών» εξαιτίας της καύσης ορυκτών καυσίμων, της αποψίλωσης και της γεωργικής παραγωγής είναι «ιδιαίτερα ανησυχητική», γράφουν στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BioScience τη Δευτέρα.

"Επιπλέον, έχουμε εξαπολύσει μια   διαδικασία μαζικής εξαφάνισης , έκτη σε περίπου 540 εκατομμύρια χρόνια, όπου πολλές μορφές της σύγχρονης ζωής θα μπορούσαν να εξολοθρευτούν ή τουλάχιστον να κινδυνεύσουν με εξαφάνιση μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...