Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Αφαίρεσε τους σταυρούς από ναούς της Σαντορίνης η LIDL

Αναστάτωση σε ολόκληρη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα, έχει προκαλέσει η προκλητική και προσβλητική για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, απόφαση της διεθνούς αλυσίδας καταστημάτων LIDL να αφαιρέσει τον Σταυρό από τους τρούλους εμβληματικών ναών της Σαντορίνης που χρησιμοποιεί στη συσκευασίες προϊόντων της, για να αποφύγει, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της, την εμπλοκή της σε θέματα θρησκείας.
Μία από τις συσκευασίες της LIDL από την οποία έχει σβηστεί ο Σταυρός από του τρούλο του ορθόδοξου ναού
Εφημερίδες σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία έχουν αναδείξει το θέμα ενώ χιλιάδες πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα καλούν την LIDL να επανορθώσει την προσβολή στον Χριστιανισμό αλλά και στους Έλληνες.
Στην Τσεχία ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος απέστειλε επιστολή προς τον Πρέσβη της Ελλάδας,  στην οποία κάνει λόγο για «απολίτιστη πράξη άνευ προηγουμένου» εκφράζοντας φόβους πως το επόμενο που θα μπορούσε να ακολουθήσει είναι η αφαίρεση των πραγματικών Σταυρών από τους τρούλους των εκκλησιών.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Γεωργίας της Τσεχίας Marian Jurecka, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να μποϊκοτάρουν την «ελληνική εβδομάδα» στα Lidl.


Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο διαδίκτυο είναι αυτή η φωτογραφία που δείχνει μια υπάλληλο του Lidl να ζητά να πάρει τον Σταυρό από τον Ιησού ώστε προφανώς να μην προκαλεί σύμφωνα με την λογική της πολυεθνικής εταιρείας.
«Σας ζητώ συγνώμη αλλά θα πρέπει να σας πάρω αυτό το πράγμα» φέρεται να λέει στον Ιησού η εκπρόσωπος της εταιρείας.
ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ
Όσο περνούν οι μέρες και η εταιρεία δεν αποσύρει τις προσβλητικές συσκευασίες πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν την πολυεθνική μέχρι να επαναφέρει την πραγματικότητα στις αλλοιωμένες φωτογραφίες.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός είναι πως ανάμεσα σε αυτούς που ζητούν από την Lidl να επανορθώσει την προσβολή είναι και ορισμένοι που δηλώνουν μη χριστιανοί ή ακόμη και άθεοι.
Σε κατάστημα που βρίσκεται σε πόλη της Τσεχίας κάποιοι κόλησαν Σταυρούς στις βιτρίνες καταστήματος της γνωστής εταιρείας.
PHOTO: Facebook
ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Κι ενώ πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη εκδηλώνουν την ενόχληση τους καλώντας ακόμη και σε μποϊκοτάζ της εταιρείας, στην Ελλάδα η επίσημη Εκκλησία δεν έχει πάρει καμία θέση. Ούτε η Αρχιεπισκοπή ή η Ιερά Σύνοδος αλλά ούτε και η Μητρόπολη της Θήρας στην δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν οι ναοί που βεβηλώθηκαν στο όνομα της «πολιτικής ορθότητας» έχουν εκδώσει την παραμικρή ανακοίνωση.
ΚΙ ΟΜΩΣ… ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑ
Παρά το γεγονός πως η ιδια η εταιρεία δηλώνει πως δεν είχε σκοπό να προσβάλλει τους χριστιανούς επισημαίνοντας πως αποφεύγει να χρησιμοποιεί κάθε είδους θρησκευτικά σύμβολα, αντίστοιχη προωθητική ενέργεια της για προϊόντα ανατολίτικης προέλευσης έχουν κανονικά την Ημισέλινο.

8 σχόλια:

  1. Βλέπω αυτήν την είδηση καιρό τώρα στο διαδίκτυο.
    Η συγκεκριμένη αλυσίδα ενοχοποιείται κ για πολλά άλλα πράγματα, όμως σχεδόν όλοι ψωνίζουν με μανία από εκεί.
    Όταν λέω πως κάνω μποϊκοτάζ στα lIDl ( όπως κ στην 3ε) οι περισσότεροι γελάνε. ..
    Το ερώτημα είναι: μόνο ο Σταύρος τους πείραξε;
    Η πολιτική της εταιρίας;
    Είναι άλλοθι στις αγορές μας το φθηνό προϊόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς κάνεις μποϊκοτάζ στα Lidl αφού δεν έχουμε στα Κύθηρα;
      Δεν ξέρω ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας στο εξωτερικό(γιατί στο εξωτερικό γίνεται το μποϊκοτάζ).
      Αν ρωτάς εμένα ο σταυρός είναι εξίσου σημαντικός με την αποστέρηση μισθού(η οποία για την Εκκλησία είναι ισοδύναμη με φόνο).Από την άλλη σου απαντούν για θέσεις εργασίας κλπ.Τέλος,επειδή τον χώρο τον σούπερ μάρκετ τον ξέρω καλά από προσωπική πείρα θα έλεγα ότι και οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι.Με εξαίρεση τον Σκλαβενίτη.
      Όταν κάποιος δεν μπορεί να βγάλει όμως τα έξοδα του μήνα δεν μπορείς να του λες να κάνει μποϊκοτάζ.

      Διαγραφή
  2. Εντάξει παπά, ζω στα Κύθηρα αλλά πηγαίνω στην Αθήνα. ....δεν είμαι εξορία..
    Ο καθείς μπορεί να κάνει ένα μοντάζ δε οποιαδήποτε εικόνα κ να κάνει ό τι θέλει.
    Πάντως όσους γνωρίζω εγώ μια χαρά βγάζουν τα έξοδα του μήνα. Κάνε μια έρευνα να δεις τι αγοράζουν από τα συγκεκριμένα σ/μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποϋκοτάζ κάνω όταν έχω το μαγαζί κοντά μου για καθημερινή χρήση και δεν ψωνίζω από εκεί.Άμα κατεβαίνω τρεις φορές ή και πέντε το χρόνο δεν είναι μποϋκοτάζ.

      Όταν την εικόνα τη χρησιμοποιείς σε καμπάνια ή σε κάτι παρόμοιο και προσβάλλεις την πίστη του άλλου θα υπάρξουν αντιδράσεις.Δεν καταλαβαίνω που κολλάς.
      Στο κάτω κάτω με την ίδια λογική κάθε εταιρεία εφαρμόζει τις εργασιακές και επενδυτικές σχέσεις που της επιτρέπει η νομοθεσία.Οπότε να κάτσουμε στα αυγά μας.

      Έχουμε γνωστούς διαφορετικής οικονομικής ανέσεως προφανώς.

      Διαγραφή
  3. Προσωπικά ανεβαίνω πολύ συχνότερα κ μένω κ μεγάλα διαστήματα.

    Αφού σε ενοχλεί κ δε προσβάλλει η εικόνα στη σακούλα θα έπρεπε να σε ενοχλούν πολλά πράγματα σε σχέση με την πίστη. Όπως η εκμετάλλευση του μυστηρίου του γάμου...της βαπτίσεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι εδώ και τέσσερα χρόνια μια φορά για δέκα μέρες ανέβηκα.

      Δεν ξέρω πώς τα κολλάς αυτά αλλά και βέβαια με ενοχλούν.Και τα καραγκιοζιλίκια με τους υπερβολικούς στολισμούς και τις δεξιώσεις και οι παπάδες που ζητάνε συγκεκριμένα ποσά και ένα σωρό ακόμα πράγματα.
      Ακόμα χειρότεροι βέβαια είναι οι παπάδες που μπλέκουν σε δημοτικές και βουλευτικές εκλογές και κάνουν προεκλογικούς αγώνες ή αυτοί που θέλουν να διαφεντεύουν ακόμα και τις κρεβατοκάμαρες και τις κουζίνες των ενοριτών.Με ενοχλούν και αυτοί που εκκλησιάζονται τακτικότατα και παίρνουν σπίτια συμπολιτών τους σε πλειστηριασμούς,αυτοί που κάνουν μαθήματα ηθικής στους άλλους και στο δικό τους σπίτι γίνεται της τρελής και με ενοχλούν και δεκάδες άλλα πράγματα.

      Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με το θέμα;Κάθε φορά αντιμετωπίζεις το πρόβλημα που προκύπτει.

      Διαγραφή
  4. Ότι ο καθείς εκμεταλλεύεται την πίστη ανάλογα με τις ορέξεις κ τα συμφέροντά του κ δυστυχώς τίποτα δεν αντιμετωπίζεται στην ώρα του.
    Το φαίνεσθαι επικρατεί της πράξεως. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...