Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Όχι άλλες συνευρέσεις!

Φωτογραφία: Eurokinissi

iefimerida

Με ένα θυμωμένο post στη σελίδα του στο facebook αντέδρασε ο γνωστός συγγραφέας για την χρησιμοποίηση της λέξης «συνευρίσκομαι».

Ο Χρήστος Χωμενίδης, εξηγεί ότι η συγκεκριμένη λέξη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να πούμε ότι «είμαστε στον ίδιο τόπο με κάποιον» επειδή σημαίνει «συνουσιάζομαι, δηλαδή, έρχομαι σε σαρκική επαφή».

Μάλιστα εξηγεί πόσο διασκεδαστικό είναι να λέει κάποιος ότι συνευρέθη «με τον Αρχιεπίσκοπο, τον ΓΑΠ, τη Ροζίτα Σώκου...»

Δείτε το post του συγγραφέα:



Σπανιότατα προχωρώ σε γλωσσικές υποδείξεις προς οιονδήποτε, εν μέρει από λεπτότητα, κυρίως επειδή πιστεύω ότι η γλώσσα δεν κάνει λάθη, εξελίσσεται παρά και σε πείσμα των κανόνων.
Ωστόσο. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το ρήμα "συνευρίσκομαι" με την έννοια ότι "βρίσκομαι στον ίδιο τόπο την ίδια στιγμή με κάποιον". "Συνευρίσκομαι" σημαίνει αποκλειστικά "συνουσιάζομαι". "'Ερχομαι σε σαρκική επαφή". "Ζευγαρώνω" ή έστω "τριβαδίζω". Όταν λέτε ότι συνεβρέθητε με τον Αρχιεπίσκοπο, με τον ΓΑΠ, με την Ροζίτα Σώκου, δημιουργείτε ευθύς γκροτέσκο -διασκεδαστικές ομολογουμένως- εικόνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν αν είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...