Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Έθαψε με τιμές του στρατιώτες που σκοτώθηκαν από τρομοκράτες ο Λίβανος

lebanon
Ο Λίβανος Πραγματοποίησε κηδεία με τιμές  για τους 10  στρατιώτες του που συνελήφθησαν και σκοτώθηκαν από τους τρομοκράτες Takfiri στην παραμεθόρια περιοχή του Arsal από το 2014 έως το 2017.
Ένα μεγάλο πλήθος Λιβανέζων απέτισε φόρο τιμής στις σορούς των 10 στρατιωτών σε τελετή της Παρασκευής στο υπουργείο Άμυνας κοντά στην πρωτεύουσα της Βηρυτού.
Την τελετή παρακολούθησαν επίσης ο Πρωθυπουργός Σαάντ Χάριρι, ο Πρόεδρος Μισέλ Αούν, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νάμιτ Μπερί, στρατιωτικοί διοικητές και πολιτικά πρόσωπα.
Ο Λίβανος κήρυξε  την Παρασκευή εθνική ημέρα πένθους με κυβερνητικούς οργανισμούς, τράπεζες, σχολεία και επιχειρήσεις να κλείνουν ως ένδειξη σεβασμού.

"Η χαρά μας για τη νίκη επί της τρομοκρατίας παραμένει θλιμμένη γιατί ελπίζαμε ότι θα καταφέρουμε να σας απαλλάξουμε από τα χέρια της τρομοκρατίας, ώστε να επιστρέψετε στον στρατό και τις οικογένειές σας για να συμμετάσχετε μαζί μας σε αυτό το ιστορικό επίτευγμα", δήλωσε ο Πρόεδρος  Aoun κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κηδεία.

 ο πρόεδρος του Λιβάνου Michel Aoun (C), ο πρωθυπουργός Σαάντ Χάριρι (CR) και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Nabih Berri αποδίδει τιμές στους  Λιβανέζους  στρατιώτες που σκοτώθηκαν από τρομοκράτες Takfiri κατά τη διάρκεια τελετής κηδείας στα ανατολικά προάστια της Βηρυτού στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, . (Φωτογραφία από την AFP)

Το Daesh και άλλες τρομοκρατικές ομάδες εισήλθαν στον Λίβανο το 2014, καταλαμβάνοντας τη συνοριακή πόλη Arsal. Αποσύρθηκαν από την πόλη, αλλά άρχισαν να παίρνουν θέσεις κοντά στο Ras Baalbeck, άλλη συνοριακή πόλη, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο των πρόσφατων αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.
Οι στρατιώτες απήχθησαν από τους μαχητές του Takfiri κατά τη διάρκεια της επιδρομής στα σύνορα το 2014. Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν τον ίδιο χρόνο, ενώ η τύχη των υπόλοιπων οκτώ ήταν άγνωστη μέχρι τα τέλη Ιουλίου, όταν οι μαχητές συμφώνησαν να αποκαλύψουν τον τόπο που τους έθαψαν ως μέρος μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο και το κίνημα αντίστασης της Χεζμπολάχ.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, ένα κονβόι μαχητών του Daesh με τις οικογένειές τους εγκατέλειψαν τις περιοχές στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας.
Η συμφωνία έλαβε χώρα αφού ο στρατός του Λιβάνου, υποστηριζόμενος από τη Χεζμπολάχ, διεξήγαγε επιτυχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...