Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακή προ της Υψώσεως

Αποτέλεσμα εικόνας για the cross of christ painting

Κανείς δεν ανέβηκε στον ουρανό εκτός από το Υιό του Ανθρώπου,τον Χριστό δηλαδή,τον Μεσσία,ο οποίος κατέβηκε από τον ουρανό και είναι στον ουρανό.Αυτό σημαίνει ότι η αιώνια ζωή δεν κερδίζεται με την προσπάθεια του ανθρώπου αλλά είναι δωρεά του Θεού.
Ο Θεός αγάπησε τόσο πολύ τους ανθρώπους που έστειλε τον Υιό του να σταυρωθεί και να αναστηθεί ώστε να σωθούν όλοι οι άνθρωποι.Όπως ο Μωϋσής ύψωσε το χάλκινο φίδι στην έρημο και σώθηκαν οι Εβραίοι από τα φίδια που τους δάγκωναν έτσι και ο Χριστός σταυρώθηκε,υψώθηκε στον Σταυρό ώστε να σωθούμε όλοι από τα φίδια των αμαρτιών μας.


Μα πώς σωθήκαμε θα πει κανείς.Αρρώστιες,θάνατοι,κακία ,πόλεμοι είναι παντού γύρω μας.Ναι,φαινομενικά τίποτα δεν άλλαξε.Στην ουσία όμως άλλαξαν τα πάντα.Με την Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού άνοιξε ξανά ο δρόμος για τον Παράδεισο.Ο δρόμος που έκλεισε όταν οι Πρωτόπλαστοι έφαγαν το ξύλο της ζωής τώρα ανοίγει με το ξύλο του Σταυρού.
Όπως ο Σταυρός φτιάχνεται από δύο ευθείες που τέμνονται έτσι και ο νοητός σταυρός μας είναι φτιαγμένος από δύο άλλες τεμνόμενες γραμμές.Η μία είναι η συμμετοχή μας στη λατρεία και η άλλη είναι η αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας.Έτσι,με αυτόν το σταυρό και τη χάρη  του Θεού γίνεται εφικτό αυτό που για μας είναι αδύνατο αλλά για τον Θεό δυνατό.Η σωτηρία των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...