Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Αιθίοπες γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά τους

Ethiopia celebrates entry into a New Year, 2010
Οι Αιθίοπες γιόρτασαν στις 11 Σεπτεμβρίου το νέο έτος με φωτεινές και πολύχρωμες διακοσμήσεις στην πρωτεύουσα, την Αντίς Αμπέμπα και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι πολίτες εισέρχονται στο έτος 2010 σύμφωνα με το Ορθόδοξο Ημερολόγιο της Αιθιοπίας, το οποίο είναι σχεδόν επτά χρόνια πίσω από το Γρηγοριανό ημερολόγιο που χρησιμοποιείται παγκοσμίως.
Γνωστή στους ντόπιους ως Enkutatash, Αμχαρικά  για το δώρο κοσμημάτων,στη γιορτή αυτή οικογένειες και φίλοι συναντιούνται για να περάσουν  χρόνο μεταξύ τους. Τα κοινωνικά μέσα γεμίζουν  επίσης με ανθρώπους που στέλνουν ευχετήρια μηνύματα.



Happy  New Year 2010 to our brothers & sisters celebrating. Best wishes of good health, peace & prosperity. Melkem Addis Ahmet.


መልካም አዲስ ዓመት Happy Ethiopian New year! We are looking forward to another fantastic year working with our partners in Ethiopia. 

Η κυβέρνηση σχεδίασε ένα 10ήμερο πρόγραμμα μεταξύ 1 και 10 Σεπτεμβρίου ως μέρος των σχεδίων για να καλωσορίσει θερμά το νέο έτος.

Τα δρώμενα  που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Πληροφοριών, Νεγκέρι Λένχο, περιλάμβαναν: Ημέρα αγάπης, Ημέρα των Μητέρων και των Παιδιών, Ημέρα των Γέρων, Ημέρα της Ειρήνης, Ημέρα ανάγνωσης, Ημέρα Πράσινης Ανάπτυξης, Ημέρα Σεβασμού, Ημέρα Εθνικών Συναισθημάτων, Ημέρα Ενότητας και Ημέρα Αιθιοπίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...