Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Οι χριστιανικές κοινότητες στην Ιερουσαλήμ επικρίνουν τις προσπάθειες για αποδυνάμωση των Χριστιανών

dailystar.com.lb

Οι ηγετικές εκκλησίες στην Ιερουσαλήμ εξέδωσαν μια σπάνια κοινή ανακοίνωση την Τρίτη καταδικάζοντας αυτό που αποκαλούν «συστηματικές» ισραηλινές προσπάθειες να «εξασθενήσουν τη χριστιανική παρουσία» στην πόλη.

Η δήλωση, υπογεγραμμένη από τους αρχηγούς της Καθολικής, Ελληνορθόδοξης, Αρμενικής, Λουθηρανικής και άλλων εκκλησιών, καταδίκασε μια απόφαση του ισραηλινού δικαστηρίου που επέτρεπε σε μια ομάδα διακανονισμού να πάρει τον έλεγχο εκκλησιαστικής γης σε ένα κυρίως παλαιστινιακό χώρο της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ καθώς κι ένα νομοσχέδιο στο ισραηλινό κοινοβούλιο σχετικά με την γη της  εκκλησίας.

"Βλέπουμε σε αυτές τις ενέργειες μια συστηματική προσπάθεια να υπονομεύσουν την ακεραιότητα της Ιερής Πόλης της Ιερουσαλήμ και των Αγίων Τόπων και να αποδυναμώσουν τη χριστιανική παρουσία", ανέφερε η ανακοίνωση.




Στις 31 Ιουλίου ένα δικαστήριο της Ιερουσαλήμ επιβεβαίωσε αμφιλεγόμενες διαπραγματεύσεις για ακίνητα στις οποίες εμπλέκονται ο ισραηλινός οργανισμός εκκαθάρισης Ateret Cohanim και η εκκλησία για περιουσίες δύο  ξενοδοχείων κοντά στην είσοδο της Πύλης Jaffa στην Παλιά Πόλη.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνήθηκε να πουλήσει τη γη και αποκάλεσε την απόφαση «πολιτικά υποκινούμενη».

Ακόμη ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο στο ισραηλινό κοινοβούλιο θα μεταφέρει στο κράτος όλες τις παλαιότερες εκκλησιαστικές εκτάσεις που πωλήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές, με αντάλλαγμα  αποζημίωση, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη περάσει, αλλά θα μπορούσε να βλάψει μελλοντικές συμφωνίες εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, τα δύο μέτρα απειλούν μια δεκαετή συμφωνία μεταξύ των θρησκειών σχετικά με τη διαχείριση των τοποθεσιών στην Ιερουσαλήμ.

"Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά έντονα την πολύ σοβαρή κατάσταση που είχε αυτή η πρόσφατη συστηματική επίθεση στο status quo της ακεραιότητας της Ιερουσαλήμ και στην ευημερία των χριστιανικών κοινοτήτων των Αγίων Τόπων", ανέφερε.

Ζήτησαν την υποστήριξη των Χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...