Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Κείμενο διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων Ορθοδόξων

theofiloa2

Την εκδίωξη του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ' ζητούν οι Παλαιστίνιοι χριστιανοί, καθώς το κατηγορούν ότι πούλησε στους Ισραηλινούς περιοχές της δικής τους επικράτειας στην Ιερουσαλήμ.
Πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν το σήμερα Σάββατο έξω από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στην Ιερουσαλήμ, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ'.
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr δημοσιεύει αποκλειστικά το γράμμα, το οποίο έδωσαν στον πορτάρη του Πατριαρχείου με τελικό αποδέκτη τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.
Το εν λόγω γράμμα είναι προς τους Χριστιανούς της Αγίας Γης, που τους ζητάνε την συμπαράστασή τους στο να απομακρυνθεί ο κ. Θεόφιλος από την Αγία Γη και το Πατριαρχείο.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
Αγαπητοί Προσκυνητές και επισκέπτες της Αγίας Γης,
Πίσω από αυτές τις ψηλές και οχυρές πόρτες, είναι το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Αγίας Γης (Ιορδανίας, Παλαιστίνης και Ισραήλ).
Το Πατριαρχείο είναι διαρθρωμένο ως εξής: Δεκάδες Ελλήνων κληρικών, και μόνο 5 Άραβες κληρικοί.
Ο κάθε κληρικός έχει άλλο θρησκευτικό βαθμό, ο υψηλότερος βαθμός είναι ο Πατριάρχης ο ίδιος, αυτό που τον κάνει τον ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ, ελέγχοντας όλα τα θέματα παρά την πλειοψηφία των κληρικών.
Παράλληλα στο Πατριαρχείο υπάρχει η Ιερά Σύνοδος 17 Αρχιερέων και Αρχιμανδριτών, όλα τα 17 μέλη επιλέγονται από τον ίδιο τον Πατριάρχη και μπορούν να παυθούν με την εντολή του Πατριάρχου.
Ο Πατριάρχης δεν είναι μόνο η κεφαλή αυτών των δύο οργανωτικών σωμάτων αλλά και της «Αγιοταφιτικής Αδελφότητος», ώστε και τα τρία οργανωτικά σώματα ελέγχονται από τον Πατριάρχη.
Από το 2005 ο Πατριάρχης έπαυσε δεκάδες πιστούς και τίμιους αληθινούς Χριστιανούς κληρικούς, και εμπόδισε άλλους να συμμετέχουν, όλα για να στηρίξει την βάση της υποστήριξής του.
Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄, μετέτρεψε την Ορθόδοξη Εκκλησία σε στρατιωτική καζάρμα, ο τρόπος του να επιβάλει πιστότητα στην εξουσία του, και να τους κάνει να εξαρτούνται από την χάρη του να τους παρέχει τους πενιχρούς μισθούς τους, και σχεδόν πάντα καθυστερημένα.
Η μίσθωση εκκλησιαστικών ακινήτων έγινε η νέα τους ενασχόληση.
Το απροσδόκητο κέρδος χρημάτων τους τύφλωσε και η πλεονεξία τους έγινε χωρίς όρια.
Αγορά αυτοκινήτων πολυτελείας μαρτυρεί αθεΐα.
Στεκόμαστε εδώ σήμερα, να σώσουμε ό,τι έμεινε από την αγαπημένη μας Εκκλησία και χώρα, ζητώντας ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ να φύγει από μας, να φύγει από την Εκκλησία μας, να αφήσει το Πατριαρχείο να είναι πάλι Άγιο.
«Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω» | «Ου κλέψεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...