Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Νοτιοκορεάτες ανησυχούν αλλά δεν περιμένουν πόλεμο

koreatimes

Η δημόσια ανησυχία στη Νότια Κορέα αυξήθηκε την Κυριακή, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της Βόρειας Κορέας,  ότι πραγματοποίησε μια έκτη πυρηνική δοκιμή. 

Τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα καθώς τα τηλεοπτικά κανάλια και οι online πύλες κατακλύστηκαν με νέα σχετικά με ισχυρές σεισμικές δονήσεις, υποδεικνύοντας ότι   η Πιονγιάνγκ είπε πως είχε πραγματοποιήσει μια «επιτυχημένη» δοκιμή βόμβας με υδρογόνο. 

"Ανησυχώ πολύ", είπε η Kim Gi-suk, 54 ετών. Ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο Seodaemun στη βορειοδυτική Σεούλ, η Kim εργαζόταν και αγνοούσε τις ειδήσεις όταν της τέθηκε για πρώτη φορά η ερώτηση. Και παρόλο που διατήρησε την ηρεμία της αφού ενημερώθηκε, τα μάτια της διευρύνθηκαν καθώς είπε: «Φοβάμαι τον πόλεμο. Δεν κάνουμε τίποτα καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσουν τα πυρηνικά τους όπλα».


Αλλά η κόρη της Κιμ, η Λιμ Σουν-Γιανγκ, 27 ετών, σκέφτηκε ότι η πρόκληση του Βορρά ήταν μόνο για να προκαλέσει φόβο. "Δεν χρειάζεται να είμαστε νευρικοί, ο Kim Jong-un δεν θα χρησιμοποιήσει τη βόμβα, αφού αυτό σημαίνει ότι θα πεθάνει". Άλλοι εργαζόμενοι στο εστιατόριο απλώς περιποιούνταν τους πελάτες τους, απορρίπτοντας την ιδέα του πολέμου. 

Και όπως αυτοί, οι περισσότεροι άνθρωποι απέρριψαν την πιθανότητα του πολέμου εκφράζοντας κάποια μορφή άγχους. 

"Η σταθερή πεποίθησή μου είναι ότι πόλεμος δεν θα γίνει. Η γενική εντύπωση  των φίλων μου είναι ότι πόλεμος δεν θα ξεσπάσει από τη στιγμή που εμπλέκονται οι ΗΠΑ και η Κίνα", δήλωσε ο Choi Yong-kwan, 20χρονος φοιτητής καθώς διάβαζε ένα σχετικό άρθρο από το κινητό του τηλέφωνο. "Αλλά σίγουρα αισθάνομαι μια αίσθηση αυξανόμενης έντασης και φόβου - είναι η έκτη πυρηνική δοκιμή τους και βρίσκονται στο δρόμο για να βελτιώσουν τα πυρηνικά τους." 

"Θα φύγω από την Κορέα και θα πάω στον Καναδά ή κάπου αλλού" ήταν η αρχική απάντηση από την δασκάλα του δημοτικού σχολείου Park. Αλλά καθώς συνέχιζε, απέρριψε την ιδέα του πολέμου. "Για να είμαι ειλικρινής, δεν το σκέφτομαι υπερβολικά γιατί πάντα έτσι είναι. Ο πόλεμος δεν έρχεται εύκολα", είπε. "Και δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ο φόβος είναι αυτός που οδηγεί στον πόλεμο". 

Το κοινό στο Νότο,δεν αντιμετωπίζει τις  προκλήσεις της Βόρειας Κορέας ως κάτι νέο. Αν και οι περισσότεροι προσκολλήθηκαν σε αυτό το ένστικτο, κάποιοι πρόσθεσαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump ως μια νέα, απρόβλεπτη και ίσως ακόμα πιο τρομακτική μεταβλητή. 

"Δεν είναι κάτι καινούργιο, απλά μια άλλη πρόκληση από το Βορρά, όπως την βλέπω και υπήρξαν και χειρότερες παλιότερα, αλλά παρ' όλα αυτά δεν οδήγησε σε πόλεμο." Νομίζω ότι κανένας Νοτιοκορεάτης που υπηρέτησε στον στρατό δεν φοβάται " είπε ο Yoon Tae-jun από το Busan , προσθέτοντας: "Αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος αυτή τη φορά λόγω του Trump". 

" Δεν το παρακολουθώ - ίσως αυτό είναι το πρόβλημα. Αλλά αυτή τη φορά, ίσως ο Trump να προβεί σε κάποια ενέργεια ", δήλωσε ο Kwon Suk-in, 27 ετών." Δεν πρέπει να γίνει πόλεμος ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επ- Ανάσταση

  Η επανάσταση χωρίς την Ανάσταση δε μπορεί να υπάρξει αλλά και η Ανάσταση τροφοδοτεί επαναστάσεις. Όταν ο θάνατος νικιέται δε θα μπορούσαν ...