Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Γενέθλιον της Θεοτόκου

Σχετική εικόνα

Τη γέννηση της Θεοτόκου γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας.Είναι τόσο σημαντικό αυτό το γεγονός που η γιορτή αυτή είναι η πρώτη μεγάλη γιορτή του εκκλησιαστικού έτους.

Κι όμως το γεγονός αυτό δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο.Ένα ζευγάρι,ο Ιωακείμ και η Άννα προσπαθούσαν να κάνουν παιδί.Και επειδή συναντούσαν κάποια δυσκολία,προσεύχονταν νύχτα και μέρα.Κάποια στιγμή ήρθε αυτό που τόσο επιθυμούσαν.Και μάλιστα όχι ένα απλό παιδί αλλά αυτή που ,γεννώντας τον Χριστό,θα γινόταν η πύλη για την βασιλεία του Θεού.

Η γέννηση της Παναγίας δεν έγινε με τυμπανοκρουσίες.Δεν έγινε εν μέσω τιμών.Δεν σείστηκε η γη ούτε  έλαμψε ο ουρανός.Ήταν μια γέννηση σε απλό,φτωχικό περιβάλλον,μέσα σε ησυχία και αδιαφορία από τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο.Μια συνηθισμένη γέννα ήταν.



Πόσο όμως συνηθισμένη είναι πραγματικά μια γέννα;Πόσο απλό είναι να έρχεται ένα παιδί στον κόσμο;Τι μεγαλύτερο μπορεί να υπάρξει από την αρχή μιας ζωής;Από τη ορατή αρχή,μια και η πραγματική αρχή ξεκινά εννέα μήνες πριν.Ποια μεγαλύτερη ελπίδα μπορεί να δώσει ο Θεός στους ανθρώπους από τις γεννήσεις παιδιών;Τι πιο ελπιδοφόρο για ένα καλύτερο μέλλον;

Έτσι λειτουργεί και εργάζεται ο Θεός.Στην ησυχία και την απλότητα,ζητώντας,μάλλον εκλιπαρώντας,την συγκατάθεση και τη συνεργασία του ανθρώπου.Με τέτοιο ήσυχο τρόπο γεννήθηκε η Παναγία,με τέτοιο απλό τρόπο χτίστηκε η γέφυρα μεταξύ Ουρανού και Γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...