Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Του Σταυρού(14 Σεπτεμβρίου)

Σχετική εικόνα

Την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού γιορτάζουμε σήμερα.Ο Σταυρός είναι το σύμβολο των Χριστιανών.Πριν ξεκινήσουμε κάποια εργασία,όταν περνάμε κάποια δυσκολία,όταν φοβόμαστε,το πρωί που ξυπνάμε,το βράδυ πριν κοιμηθούμε,ακόμα και πριν φάμε κάνουμε τον σταυρό μας.

Ο Σταυρός είναι σύμβολο θυσίας.Είναι σύμβολο άρνησης να καταφύγουμε στη χρήση της δύναμής μας,σύμβολο αποδοχής πως η ανθρώπινη σοφία έχει όρια και ο Θεός βρίσκεται πέρα από αυτά.Με άλλα λόγια πως η ουσία δε βρίσκεται ούτε στην εξουσία ούτε στη φιλοσοφία.Αλλά στην αγάπη ,τη θυσία και την πραγματική δικαιοσύνη.



Η ζωή του Χριστιανού είναι  δύσκολη.Κουβαλάει το σταυρό του όπως ο Χριστός.Πολεμάει με τα πάθη του αλλά και με τις αδικίες του κόσμου.Δεν ζητά δικαίωση αλλά δικαιοσύνη.Ζητά να έχει  μετάνοια και όχι αναγνώριση από τους άλλους.Όλα αυτά,που φαίνονται ανόητα στους ανθρώπους που είναι δεμένοι με τον κόσμο τούτο,είναι η σοφία του ενός και πραγματικού Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...