Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Τάγμα Αράβισσων ίδρυσε το SDF στη Συρία

2016524181945646.jpg
aranews

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τη δημιουργία ενός αραβικού τάγματος γυναικων  με το όνομα Τάγμα της Μάρτυρος Amara για Αράβισσες, το οποίο έχει ως στόχο την καταπολέμηση του ISIS και την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.

«Οι επιθέσεις από τρομοκρατικές εξτρεμιστικές ομάδες  στην περιοχή έχουν πλήξει σοβαρά την κοινωνική δομή της περιοχής και οι γυναίκες έχουν υποστεί τα πιο πολλά εξαιτίας αυτού του πολέμου και των βάναυσων επιθέσεων που έπληξαν τη χώρα,» δήλωσε το SDF, σε σχέση με τον εν εξελίξει πόλεμο στη Συρία.

Η ομάδα δήλωσε ότι μια δύναμη Κουρδισών, Αράβισσων και Χριστιανών γυναικών εμφανίστηκαν να αντιστέκονται στην τρομοκρατία στη Συρία.


«Σαν Αράβισσες , έχουμε υποφέρει από την καταπίεση της κοινωνίας και τις καταπιεστικές πρακτικές και την αρσενική νοοτροπία των εξτρεμιστικών ομάδων. Πήραμε τα όπλα, όπως οι [κουρδικές] Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) και αγωνιστήκαμε για την απελευθέρωση από την τρομοκρατία» , ανακοίνωσε η νεοσυσταθείσα δύναμη σε δήλωσή της τη Δευτέρα.

Η υπό την ηγεσία του SDF εκστρατεία Οργή του Ευφράτη έχει ως πρωταρχικό στόχο να απελευθερώσει τις γυναίκες, σύμφωνα με την ηγεσία του τάγματος.

«Αφού οι αριθμοί μας αυξήθηκαν και η οργάνωσή μας μεγάλωσε, είδαμε ότι θα ήταν καλύτερα να σχηματίσουμε ένα στρατιωτικό τάγμα εντός των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων, για τις γυναίκες. Το Τάγμα της Μάρτυρος Amara για τις Αράβισσες είναι η πρώτη ομάδα Αράβισσων που μάχονται στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ [ανατολική Συρία] »,ανέφερε.

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα είναι η αρχή του σχηματισμού ταγμάτων γυναικών σε όλους τους τομείς στη Συρία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και γι να αγωνιστούν για την απελευθέρωση των γυναικών και της κοινωνίας, και να οικοδομήσουν ένα σύστημα που να βασίζεται στη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία», ανέφερε η ομάδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...