Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Θανάτους και καταστροφές προκαλούν οι μουσώνες στην Ινδία

A young Indian boy travels with other family members on a homemade raft across flood waters in the Kamrup district of Assam State, India, July 14, 2017. (Photo by AFP)

presstv.com

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι μεγάλες πλημμύρες των μουσώνων έχουν αφήσει τέσσερις νεκρούς και πολλούς άλλους αγνοούμενους στη δυτική Ινδία, δήλωσε αξιωματούχους.

«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τους παρέσυραν τα νερά της βροχής από το Σάββατο το πρωί. Άλλοι έξι αγνοούνται », δήλωσε ο Pankaj Kumar, ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο κρατίδιο του Γκουτζαράτ , προσθέτοντας ότι η Εθνική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδίας (NDRF) ψάχνει  για επιζώντες.

Ο Kumar είπε ότι το δυτικό κρατίδιο  δέχθηκε  περισσότερα από 25 χιλιοστά βροχής και περίπου  24 φράγματα ξεχείλισαν ή είναι στα πρόθυρα να ξεχειλίσουν.



Η κυκλοφορία στα μεγάλα σιδηροδρομικά δίκτυα και τις δεκάδες εθνικές οδούς στο Γκουτζαράτ έχει διαταραχθεί από τις πλημμύρες , και περισσότερα από 120 χωριά υπέστησαν διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι ομάδες της NDRF, συνοδευόμενες από το στρατό της Ινδίας, διέσωσαν περισσότερα από 2.000 άτομα από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας προβλέπει ότι βροχή θα χτυπά το Γκουτζαράτ για άλλες δύο ημέρες, ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές.

Άλλα κρατίδια , μεταξύ των οποίων το Μπιχάρ στην ανατολική Ινδία και τα Assam και Arunachal Pradesh στις απομακρυσμένες βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, έχουν επίσης πληγεί από σοβαρές πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες.

Βαριές νεροποντές στο Assam μόνο έχουν αφήσει σχεδόν μισό εκατομμύριο εκτοπισμένους και δεκάδες νεκρούς.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τους καταρρακτώδεις μουσώνες κοστίζουν δεκάδες ζωές στην Ινδία κάθε χρόνο. Οι μουσώνες έπληξαν επίσης το γειτονικό Νεπάλ και το Μπαγκλαντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...