Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Διαμαρτυρίες κατά της παγκοσμιοποίησης στο Αμβούργο

dailystar.lb

Αμβούργο, Γερμανία: ακτιβιστές κατά της παγκοσμιοποίησης έχουν κατέβει για τρίτη συνεχόμενη νύχτα στο Αμβούργο, ακόμη και αφού η ομάδα των 20 ηγετών έχει ήδη φύγει από τη βόρεια πόλη της Γερμανίας.

Η αστυνομία έκανε χρήση φορτηγών με κανόνια νερού και πάλι νωρίς την Κυριακή εναντίον των εξεγερμένων που τους επιτέθηκαν  με ράβδους σιδήρου και κομμάτια πεζοδρομίου. Συνελήφθησαν 144 διαδηλωτές και κρατούνται προσωρινά άλλα 144 άτομα. Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις από την Πέμπτη. Ο αριθμός των τραυματιών διαδηλωτών δεν είναι σαφής.


Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel καταδίκασε τη βία, λέγοντας ότι «η φήμη της Γερμανίας έχει πληγεί σοβαρά διεθνώς από τα γεγονότα στο Αμβούργο.»

Ο Gabriel είπε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι μια πανευρωπαϊκή ερευνητική ομάδα θα πρέπει να ψάξει για τους υπόπτους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δεκάδων χιλιάδων που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για τη σύνοδο κορυφής της G-20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...