Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Οι χριστιανοί κληρικοί επιστρέφουν στις κατεστραμμένες εκκλησίες της Νινευή

Cardinal Philippe Barbarin, who was split between
Ο Καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπαρίν, ο οποίος μεταξύ «θλίψεως» και «ελπίδας», τέλεσε μια λειτουργία για την «αναγέννηση» του  Qaraqosh. Φωτογραφίες: Safin Hamed | AFP

Το Ιράκ ήταν πατρίδα  εκατομμυρίων χριστιανών. Λόγω του πολέμου και της αστάθειας, οι ηγέτες της τοπικής κοινότητας πιστεύουν ότι ο αριθμός τους είναι τώρα περίπου 200.000. Παρόλα αυτά, κάποιοι Ασσύριοι, Χαλδαίοι, Σύροι  και Αρμένιοι χριστιανοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους σε περιοχές που απελευθερώθηκαν,από τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις Peshmerga, από την εξτρεμιστική ομάδα ISIS.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, χριστιανοί κληρικοί ταξίδεψαν στις τώρα πια απελευθερωμένες περιοχές για να επιθεωρήσουν την καταστροφή και να τελέσουν λειτουργίες και ακολουθίες. Η ασφάλεια παραμένει μια μακροπρόθεσμη ανησυχία στην Νινευή με διάφορες τοπικές ομάδες να δίνουν λόγο πρωτίστως στις δυνάμεις ασφαλείας των κυβερνήσεων του Ιράκ ή του Κουρδιστάν.

Ένα μέλος των ιρακινών κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας τραβάει μια φωτογραφία χριστιανής κοπέλας την Κυριακή στο Qaraqosh.



Ένα κορίτσι κρατάει ένα κερί καθώς παρακολουθεί μια λειτουργία  στην Εκκλησία της Αμώμου Σύλληψης.

Μία ιρακινή μοναχή κρατά μια ανθοδέσμη, καθώς παρακολουθεί λειτουργία στην ίδια Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Λυών Καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπαρίν στέκεται δίπλα σε γκράφιτι του  ISIS που γράφει «Δεν υπάρχει άλλος θεός, αλλά ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ που είναι ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ» κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ανατολική Μοσούλη.

Ο Μπαρμπαρίν τοποθετεί ένα άγαλμα της Παναγίας στον τοίχο μιας εκκλησίας στην ανατολική Μοσούλη

Ο Αρχιεπίσκοπος Καρδινάλλος διανέμει επισιτιστική βοήθεια σε Ιρακινή . Χαιρέτησε την «αναγέννηση» της κατεστραμμένης κυρίως χριστιανικής πόλης του Qaraqosh.

Τα παιδιά στέκονται στο περβάζι των βιτρό σε μια εκκλησία στο Qaraqosh.

Ο Μπαρμπαρίν περπατά ανάμεσα στα ερείπια της εκκλησίας του Μαρτύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κράτος

  Όσο το σκέφτομαι σημασία δεν έχει το χρώμα, το πολιτικό πρόσημο. Δεν έχει σημασία αν κυβερνά σήμερα η ΝΔ, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το ΠΑΣΟΚ(χι...