Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Τι είν' η πατρίδα μας;

7 σχόλια:

  1. Πατριδα είναι εκεί που χύνεις το αίμα σου για να ζήσουν οι άλλοι ελέυθεροι.
    Γενικά, μην παιζεις με την πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνε ό,τι θές, αλλά όχι με "καμμένα χαρτιά".
    Πολύ καλη η ανάρτηση "Η Παναγία με έσωσε".
    Σίγουρα οι τέσσερεις νεκροί μας δεν κάναν πτήση εκεί, που βάφτηκε με αίμα, για να αποφύγουν κόσμο.
    Η Πατρίδα δεν είναι εκεί άλλωστε, είναι μέσα μας και είναι η μητέρα μας.
    Όποιος θέλει να παίξει με την Πατρίδα αληθινά, παίζει μόνο μια παρτίδα, και πάντα νικάει, είτε χάσει είτε κερδίσει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πατρίδα,βέβαια, θα μπορούσε να τους στέλνει να πετάνε με κανονικά συντηρημένα ελικόπτερα και όχι με κατσαρόλες με έλικες.Και με σχέδιο πτήσης της προκοπή.Αλλά ας μην μπούμε σε στρατιωτικά θέματα.Άλλωστε απώλειες μέχρι ένα ποσοστό σε καιρό ειρήνης θεωρούνται δικαιολογημένα.

      Διαγραφή
  3. Ώπα, είπε κανείς ότι η Πατρίδα είναι η ηγεσία ;;; (παπά μου έχουμε φάει μην τα λες αυτά).
    Απλά σημειώνω, ότι στα αρχαία χρόνια για κάθε έναν από τους 9 υπουργούς που εξέλεγε η αθηναϊκή κοινωνία ζητούσε απαραιτήτως να έχει πολεμήσει για την πατρίδα. Σήμερα μην το ψάχνεις. "Πατρίδα η ηγεσία", ας γελάσω μεσημεριάτικα, χωρατεύεις παπά μου. Κάνε μια βόλτα ενδεικτικά απο το πυροσβεστικό σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό και απο τον Φάρο στα Κύθηρα και ρώτα ποιός πληρώνει για τις συντηρήσεις. Η Πατρίδα θα σου πούν σίγουρα (χαχαχαχα!!! πάλι ευθυμήσαμε) μετά διάβασε το παραμύθι χωρίς όνομα. Και τα ξαναλέμε για την πατρίδα. Πατρίδα είσαι συ και γω παπά μου. Κάνε καμμιά προσευχή για να δουλεύουν τα ελικόπτερα και μνημόνευσε και τα παιδιά στην Εκκλησιά σου και τότε είσαι εσύ η Πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού εμείς είμαστε η πατρίδα κι εμείς ανεχόμαστε αυτή την ηγεσία που σκοτώνει κομμάτια από την πατρίδα καθημερινά,τότε πατρίδα είναι εκεί που έχεις περισσότερο κόσμο να αποφεύγεις.

      Διαγραφή
  4. Αφού εμείς είμαστε η πατρίδα και εμείς ανεχόμαστε αυτή την ηγεσία... τότε πατρίδα είναι εκεί που έχεις περισσότερο κόσμο ... να αγαπήσεις!!!
    Παπά μου, συμφωνούμε, απλά διαφωνούμε στον τρόπο αντιμετώπισης. Ο τρόπος του υστερία σε κλείνει στο εγώ σου (που οδηγεί πράγματι σε υστερία) αφου αποφεύγεις τον άλλο (έστω και χιλιοδικαιολογημένα), ο άλλος τρόπος της αγάπης είναι άνοιγμα... με προοπτικές όχι πάντα γήινες, ας κοιτάμε και πιο πέρα.
    Συγγνώμη, αν το τράβηξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...