Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Όταν η φιλοσοφία γίνεται τρόπος ζωής και δεν μένει απλά σε βαρύγδουπα λόγια ή σε απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν θέτει κανείς

Νεκρή η σπουδαία φιλόσοφος Anne Dufourmantelle -Προσπάθησε να σώσει δύο παιδιά

bovary.g

Νεκρή είναι μία από τις πιο σημαντικές Γαλλίδες φιλοσόφους η οποία έχει γράψει βιβλίο για την ανάληψη ρίσκων. Η Anne Dufourmantelle έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να σώσει δύο παιδιά από πνιγμό.

Η Anne Dufourmantelle δεν δίστασε να μπει στο νερό στην παραλία Pampelonne κοντά στο Σαν Τροπέ στις 21 Ιουλίου, όταν είδε ότι τα δύο παιδιά αντιμετώπιζαν δυσκολίες μέσα στο νερό.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι προσπάθησε να προσεγγίσει τα δύο παιδιά, αλλά παρασύρθηκε μακριά από ένα ισχυρό ρεύμα. Κάθε προσπάθεια να επανέλθει στη ζωή απέτυχε, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Τα δύο παιδιά αργότερα διασώθηκαν από ναυαγοσώστες. Δεν έχει γίνει σαφές εάν η Dufourmantelle τα γνώριζε.


Έγραψε διάφορα δοκίμια σχετικά με τη σημασία της ανάληψης κινδύνου, καθώς και ένα βιβλίο με τίτλο «Το τίμημα του ρίσκου», το οποίο δημοσιεύθηκε το 2011.

Η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Françoise Nyssen δήλωσε ότι η Anne Dufourmantelle ήταν «μια μεγάλη φιλόσοφος που μας βοήθησε να ζήσουμε».

Σε συνέντευξή της στη Liberation, η Dufourmantelle έχει πει ότι η έννοια της απόλυτης ασφάλειας ήταν «μια φαντασίωση».

«Όταν υπάρχει ένας κίνδυνος που πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς για να επιβιώσει, όπως για παράδειγμα ένας βομβαρδισμός στο Λονδίνο, υπάρχει ένα ισχυρό κίνητρο για δράση και διάθεση να υπερβούμε τα όρια μας» εξήγησε.

Η Anne Dufourmantelle κηδεύτηκε σήμερα στο Ramatuelle, στη νότια Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...