Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Γιατί οι οικουμενιστές έχουν το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή

Αποτέλεσμα εικόνας για ecumenism

Να αφήσουμε λίγο στην άκρη τα τοπικά κοινωνικοπολιτικά θέματα και ας πιάσουμε,ξανά,τα εκκλησιαστικά.Όταν λέμε εκκλησιαστικά μιλάμε για τον οικουμενισμό-αντιοικουμενισμό.

Κοιτώντας τα πράγματα όσο πιο αποστασιοποιημένα μπορώ,θεωρώ πως αν τα πράγματα κυλήσουν ανθρώπινα και δεν βάλει ο Θεός το χέρι Του(ή και...το πόδι Του) η οικουμενιστική μερίδα θα κυριαρχήσει πλήρως.Οι λόγοι είναι πολλοί,δεν τους καταλαβαίνω όλους ,μου ξεφεύγουν και κάμποσοι οπότε ας τους δούμε κάποιους από αυτούς:



-Οι οικουμενιστές έχουν καλύτερη επικοινωνία.Έχουν πιο ζωντανό λόγο,πιο καλή γραφή ενώ στο "στρατόπεδό" τους ανήκουν και τρανταχτά ονόματα της σύγχρονης θεολογίας.Σε καθαρά θεολογική κουβέντα δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στον Τσελεγγίδη ή σε άλλους τους αντιοικουμενιστικού χώρου,αλλά γίνεται το εξής:Όταν κάποιος από τους αντι-οικουμενιστές γράφει ένα κείμενο,εννιά στις δέκα φορές γράφει στην καθαρεύουσα,την οποία λίγοι καταλαβαίνουν πια,αναφέρουν κατεβατά από τους Κανόνες ή από Αγίους τα οποία δεν κάνουν τον κόπο να τα μεταφράσουν και γενικά χρησιμοποιούν λόγο "στριφνό".Ο πολύς κόσμος όμως,μιλάμε για αυτούς που έχουν επαφή με την εκκλησιαστική ζωή(και κληρικοί),δεν αντέχουν να διαβάζουν κατεβατά σαν του Πειραιώς.Οπότε συγκρατούν κυρίως τα ευκολοδιάβαστα κείμενα των οικουμενιστών.

-Οι οικουμενιστές έχουν τη στήριξη του Πατριαρχείου.Αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα.Αν προσθέσουμε όμως τις "άκρες" του Οικ. Θρόνου με διάφορα ΜΜΕ και την πίεση που ασκεί σε Μητροπολίτες οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι τα οικουμενιστικά ανοίγματα αλλά ούτε γι'αστείο δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν το Φανάρι και μένουν σιωπηλοί,αμέσως έχουμε ένα καλό πλεονέκτημα.

-Οι οικουμενιστές παρουσιάζονται ως "προοδευτικοί" και "δημοκρατικοί".Δεν είναι,όποιος έχει επαφή με κάποιον από δαύτους μπορεί να το διαπιστώσει αλλά έτσι λανσάρουν τους εαυτούς τους.Οι αντι-οικουμενιστές πάλι ταυτίζονται με ό,τι συντηρητικό υπάρχει στη χώρα άκριτα σχεδόν.Δείτε ποιοι γράφουν στο Amen.gr που είναι η ναυαρχίδα του οικουμενισμού στο διαδίκτυο και θα καταλάβετε.

-Πολλές φορές οι αντι-οικουμενιστές οδηγούνται σε υπερβολές.Λίγο οι αποτειχισμένοι(που ξυπνούν μνήμες ημερολογιακού),λίγο η αμετροέπεια του Πειραιώς και η μανία του να ανακατώνετε οπουδήποτε,λίγο ότι και ο Καλαβρύτων "χώθηκε" στους αντι-οικουμενιστές λίγο ότι κάμποσοι από αυτούς αρέσκονται στη συνωμοσιολογία κάνουν σοβαρές φωνές όπως του Ναυπάκτου και του Κυθήρων να ακούγονται ασθενέστερες.Παράλληλα καλύπτουν τον υπαρκτό "τζιχαντισμό" των οικουμενιστών.Οι οποίοι και υπονοούμενα αφήνουν και από "ου κατ' επίγνωσιν" ζήλο διακατέχονται.

-Ο φιλο-ευρωπαϊσμός είναι ακόμα έντονος στην ελληνική κοινωνία.Οι οικουμενιστές τον χρησιμοποιούν άριστα εμπλέκοντας δύο άσχετα θέματα.Την συμμετοχή στα ευρωπαϊκά πράγματα με την ένωση των Εκκλησιών.

-Διεθνώς τον αντι-οικουμενιστικό αγώνα στηρίζουν σοβαρά το Πατριαρχείο Γεωργίας και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.Το πρώτο ταλανίζεται από την απόπειρα δολοφονίας του γηρασμένου και ασθενούς Πατριάρχη Ηλία Β' και το δεύτερο είναι σχετικά απομονωμένο και χωρίς να έχει βγάλει μεγάλους θεολόγους εδώ και αιώνες.Οι Ρώσοι κατά την καταστροφική τους συνήθεια εμπλέκουν την πίστη στα ιμπεριαλιστικά του όνειρα,τόσο η εκκλησιαστική όσο και η πολιτική τους ηγεσία.Οι Ρουμάνοι έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα από το Φανάρι,τα ελληνόφωνα Πατριαρχεία ακολουθούν κατά πόδας ενώ οι Αντιοχειανοί έχουν δεθεί για τα καλά στο ρωσικό άρμα.

-Πολλοί από τους αντι-οικουμενιστές νομίζουν ότι θα αναβιώσουν εποχές όπως της οσιομάρτυρος Θεοδοσίας ή του Παπουλάκου(γι'αυτο έβαλα τις αναρτήσες σήμερα).Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει.Η εποχή μας  είναι  εντελώς διαφορετική.Μοιάζουν λοιπόν σαν στρατηγούς που πάνε σε μάχη σώμα με σώμα χωρίς να γνωρίζουν καν το έδαφος στο οποίο θα πολεμήσουν.

Όλα λοιπόν τα στοιχεία δείχνουν ότι οι οικουμενιστές έχουν για τα καλά το πάνω χέρι και προχωρούν ακάθεκτοι.Το μόνο που μένει και αντιστέκεται είναι η ξεροκεφαλιά κάποιων Μητροπολιτών,κληρικών,θεολόγων και λαϊκών και η πίστη ότι ο Χριστός κάποια στιγμή θα επέμβει.Δεν κρύβω ότι αν ανήκω κάπου είναι στο αντι-οικουμενιστικό κομμάτι,άσχετα αν δεν συμφωνώ με κάποια επιμέρους θέματα.Όπως και να 'χει,θα πυκνώσω τις αναρτήσεις σχετικά με το θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...